Michal Kvasnica
Premium
16. dubna 2021 • 12:20

Sigma řeší oříšek. Trenéru Látalovi končí smlouva. Kdo může být ve hře?

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Radoslav Látal má na Andrově stadionu smlouvu do konce tohoto června, co pak? Nestane-li se zázrak v podobě nečekaného vzepětí ligovou tabulkou či výhra v MOL Cupu (Hanáci ve čtvrtfinále potkají Slavii), je pravděpodobné, že Sigma bude hledat nástupce. Podle informací Sportu klubové vedení v tuhle chvíli předběžně zúžilo výběr nového trenéra na tři největší kandidáty a jednoho „náhradníka“. Jedná se o trojici se zkušenostmi ze Sparty a jednoho muže z druhé ligy.



Po dvou sezonách podání ruky, rozloučení na úrovni. Žádný vyhazov či rezignace, ale běžné vypršení kontraktu a následné hledání nových výzev. K tomuhle modelu se zřejmě schyluje v Olomouci mezi Radoslavem Látalem a Sigmou.

Látal v Olomouci

FORTUNA:LIGA:
59 zápasů/18 výher, 23 remíz, 18 proher, skóre 61:66
MOL Cup:
8 zápasů/7 výher, 0 remíz, 1 prohra, skóre 25:7 (loni semifinále, letos Sigmu čeká ještě čtvrtfinále se Slavií)

Přestože klub logicky v tuto chvíli nechce vzhledem ke stále platnému kontraktu s koučem (a naději, že se sezonu povede ještě vylepšit nějakým úspěchem) nic komentovat, všechny indicie směřují k tomu, že se obě strany rozejdou. A to navzdory tomu, že Látal dostal za úkol chystat letní přípravu a finální verdikt by měl padnout na přelomu dubna a května.

Průměrný ročník a kolísavá výkonnost k „rozvodu“ svádí, stejně jako napjaté vztahy či pravidelné lákání bývalého hráče Schalke zpátky do polských klubů v Ekstraklase, kde má dobré jméno. Není tajemstvím, že Látala chtěla angažovat ambiciózní Jagiellonia Białystok. A ptají se i další.

A protože času není nazbyt, neboť za měsíc a půl bude po sezoně, vedení Sigmy již podle informací Sportu začíná řešit potenciální nástupce. Nejvíce se skloňují tři jména:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud