2. května 2022 • 10:36

Velké jméno do zálohy? Spartu by mohla posílit hvězda Slovácka

Vstoupit do diskuse
38
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve středu se střetnou v třaskavém finále domácího poháru. Sparta se Slováckem by se ale mohly kromě hřiště potkat i na obchodním poli. Přesněji řečeno na tom transferovém. Podle informací redakce iSport.cz by totiž na Letnou mohl v létě zamířit Lukáš Sadílek, který patří mezi hlavní opory mužstva z Uherského Hradiště.



Závěr sezony se jí drolí pod rukama. Sobotní remízou 1:1 s Hradcem Králové se Sparta zřejmě definitivně odstřihla z boje o mistrovský titul, vrcholem tak pro ni bude nepochybně právě finální duel v rámci MOL Cupu.

Možná i proto vedení rudého klubu pracuje na podobě kádru pro příští sezonu. A podle informací iSport.cz by svých řad mohlo lapit opravdu velkou rybu. Záložníka Lukáše Sadílka, stěžejní oporu mužstva trenéra Martina Svědíka.

Hráčův agent Václav Svěrkoš bude začátkem týdne v Praze jednat se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým. Jedním z bodů debaty se stane právě Sadílek, jehož někdejší vynikající útočník Baníku zastupuje.

Sparta by pro nový ročník ráda získala vhodnější typologii do středu hřiště k Ladislavu Krejčímu mladšímu. Tou by mohl být právě Sadílek.

Všestranný středopolař, silný na míči, zároveň i pracovitý a velice mobilní. V pětadvaceti letech patří ke klíčovým postavám Slovácka, tým Martina Svědíka na něm do velké míry stojí.

Redakce iSport.cz dala oběma stranám prostor k vyjádření, Sparta i Svěrkoš ale pro tuhle chvíli s díky odmítli.

Minulý ročník zakončil Sadílek, jenž na konci podzimu prodloužil v klubu smlouvu do léta 2023, s bilancí šesti branek a devíti asistencí. Nyní sice trochu slevil, když má na kontě tři góly a tři nahrávky, přesto si drží vysoký herní standard. Spartě by se bezesporu velice hodil.

Paradoxem je, že loni v létě byl s pražským klubem spojovaný jeho mladší bratr Michal. K dohodě ovšem nedošlo, člen reprezentačního výběru zamířil na hostování do nizozemského Twente.

Paralelně s tím Pražané pracují na příchodu obránce Jaroslava Zeleného z Jablonce, vyjednávají s Olomoucí o Kryštofu Daňkovi, a do mládežnických struktur v létě přivedou i talentovaného obránce Ondřeje Kukučku, jemuž v Baníku po sezoně vyprší smlouva.

A to nemusí být stále všechno…

SESTŘIH: Sparta - Hradec Králové 1:1. Votroci zaskočili dalšího favorita
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE 1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
38

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud