Jan Vacek
Premium
26. května 2023 • 18:45

Příběh Kuchtovy volby: poprask i protiútok, čas (a titul) ukázal...

Autor: Jan Vacek, inf
Vstoupit do diskuse
24
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v létě se vrátil z Moskvy přímo na křižovatku. Jeden směr vedl do Edenu, druhý na Letnou. Předpokládalo se, že Jan Kuchta (26) automaticky nabere směr Slavia. K překvapení všech si ale reprezentační útočník vybral druhý břeh Vltavy. A strhla se mela. Sešívaní tenhle krok rozdýchávali jen těžko. „Čas ukáže, kdo udělal jaké rozhodnutí,“ opáčil Jindřich Trpišovský. Nyní už to víme. Kuchta zvolil správně…



Kariéra Jana Kuchty vždycky měla do klidového režimu daleko. Často si za to elitní útočník svými činy mohl sám. Novinové titulky kolikrát plnil i v časech, kdy byl „uklizený“ na vejminku v Teplicích či Liberci.

Co se ovšem strhlo před necelým rokem, to byl extrém i na jeho poměry. Ve fotbale se neřešilo prakticky nic jiného. Proč dal Kuchta Spartě přednost před Slavií, z níž se odrazil do národního týmu i opravdu velkého fotbalu? Proč nepřišel na údajnou schůzku, na které na něj vedení sešívaných mělo čekat?

„Druhý břeh to totálně přehnal. Spousta lidí může kopat kolem sebe a v létě to taky dělali, ale já takový nebudu. Mám čisté svědomí,“ vykládal Kuchta v rozhovoru pro deník Sport v lednu ze soustředění ve Španělsku.

Společně s rodinou a nejbližšími si šestadvacetiletý fotbalista prošel těžkými časy, možná těmi nejtěžšími vůbec. Poprask kolem něj byl tak intenzivní, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
24

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud