8. června 2023 • 18:00

„Hajzlík“ i talent, který vás ohromí. Vycepují Ševčíka Priske s Rosickým?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani devět ligových gólů a šest asistencí mu nominaci na EURO jedenadvacítek nezajistilo, hlavně v první části sezony ale Michal Ševčík ukázal velmi zajímavý ofenzivní potenciál. I díky tomu padá v souvislosti s 20letým fotbalistou Zbrojovky stále častěji jméno Sparty. „Je to první hráč od Rosického, který mě dovednostmi takhle ohromil. Bohužel má taky mraky nedostatků,“ říká na Ševčíkovu adresu redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Jiří Fejgl v novém díle pořadu iSkaut. „Talent, který se jen tak nevidí. Ale bohužel: dozadu je to v jeho podání někdy lážo plážo,“ souhlasí i Fejglův kolega Michal Kvasnica. 



„Dovednosti, myšlení, technika, sebevědomí – Ševčík má věci jako světový hráč. Třeba skrytou přihrávku, která vyřadí tři čtyři protihráče. Fotbalově je geniální,“ neskrývá své nadšení z brněnského ofenzivního hráče Fejgl. „Málokterý fotbalista dovede to, co předváděl ve druhé lize, potvrdit o patro výš. A on to ve dvaceti překonal,“ přidává se Kvasnica: „Má vynikající reakční rychlost. Byť ho kritizujeme za defenzivu, spoustu míčů vybojuje, ale měl by jich mít víc. Jsem přesvědčen, že to je důvod, proč nebyl v hledáčku Slavie,“ dodává.

Oba redaktoři se ale zároveň pozastavují nad mentálním nastavením Michala Ševčíka. „Na hřišti je v pořádku být sebevědomý tutový hajzlík. Ale mimo trávník by to někdy chtělo ubrat,“ míní Fejgl. „Říká se, že na repre srazu U21 se nechoval – jemně řečeno – právě kamarádsky. Ale věřím, že ve Spartě by si to tým vyřešil,“ říká Kvasnica.

  • V čem připomíná Ševčík hru Tomáše Rosického?
  • Jaké jsou jeho největší přednosti?
  • Otazníky: mentální připravenost, přepínání dozadu
  • Jak by koexistovali Karabec, Ševčík a Daněk?
  • Odebírání míčů: proč to nedělá častěji?
  • Ševčíkova produktivita
  • Koho kromě Rosického ještě připomíná?

Podívejte se na nejlepší akce Ševčíka ve VIDEU.

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud