Michal Koštuřík
Premium
11. července 2023 • 13:48

Bartek tvoří v Bohemce auty. Nechtěl jsem být maskot, říká v roli asistenta

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád si připadá jako jeden z hráčů, na tréninku si to s nimi občas strčí. David Bartek (35) však už stojí na druhé straně. Jako asistent Jaroslava Veselého dostal na starost speciálně auty. „Je to podceňovaná standardní situace, která je přitom ve fotbale nejčastější. Něco jsem vymyslel, tak doufám, že nám to bude pomáhat v zápasech,“ přeje si donedávna záložník bohemáckého áčka v rozhovoru pro iSport.cz.



Vycítil, že už by se na hřišti v nejvyšší soutěži moc často neobjevil. V minulé sezoně zasáhl David Bartek jen do šesti utkání, celkem nasbíral nicotných 78 minut. Vyhodnotil si, že na sílu nemá smysl být v kádru klokanů, jejichž ambice rostou. A ruku v ruce s tím i kvalita mužstva. Do Ďolíčku už nepřichází odložení borci. „Sám v sobě jsem si to ukončil a vůbec toho nelituju,“ netrpí nostalgií.

Při zvažování konce na profi úrovni byl sám k sobě upřímný. Uvědomoval si, že do základu už by se těžko prokousával. „Záleží na každém. Někdo to pochopí sám, jiný to nepřijme a musí mu to jiný říct. Já jsem s tím byl srovnaný, poslední sezonu už to nebylo takové. Kvalita týmu se zvětšila. Jenom jsem se utvrdil v tom, že je dobře, jak jsem se rozhodl.“

Logicky nešlo o jednoduché řešení situace. Člověk by nejradši hrál dál, zažíval opojné chvíle z výher přímo na hřišti. Utnout kariéru chce kuráž a čistou mysl. „Je to samozřejmě těžké,“ připouští Bartek. „Člověk dělá

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud