Bartoloměj Černík
Premium
14. listopadu 2023 • 16:10

Sparta vs. Slavia očima dat: útok vs. obrana, překvapí fauly i výhled

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polovina základní části sezony fotbalové FORTUNA:LIGY je pryč a po dalším propadáku Plzně je prakticky jisté, že závod za kýženou trofejí bude pouze dvouhlavý. Nesmiřitelní rivalové Sparta a Slavia spolu vedou peloton už od začátku soutěže, což v Česku nebylo k vidění dobrých pár let. Za jejich úspěchy přitom stojí rozdílné kvality, zatímco Sparta zaměstnává bránu soupeře, Slavia dominuje před tou svou.



Dva se perou a třetí se směje, tak by se daly shrnout poslední dva momenty, kdy se základní část FORTUNA:LIGY dostala do své poloviny. V sezoně 2021/22 a 2022/23 totiž mistrovský titul slavil ten, kdo byl po patnáctém kole až za vedoucím tandemem.

Letos to ale bude jiné. Tradiční rivalové Sparta a Slavia jsou svojí sílou jinde než zbytek ligy a na rozdíl od minulého ročníku servírují fanouškům nervydrásající boj o titul už na podzim.

Zbytek týmů převyšují pražské celky ve většině metrik. Drží nejvíce míč, vytváří si nejlepší šance a své soupeře naopak do příležitostí skórovat pouští nejméně. Přesto jsou mezi oběma „S“ některé malé a některé zásadní rozdíly.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud