Premium
4. dubna 2024 • 10:40

Béčka ligistů: výhoda, ale i přítěž. Sparta si chystá Loučku, co Škoda?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Jde se rozehrát do béčka. Nehraje ani v béčku. Připsal si první minuty v béčku.“ B-tým, to je pro prvoligové kluby jedno z důležitých pater úspěšné velkostavby. Nebo by aspoň mělo být... „I v roce 2024 je pro spoustu klubů béčko spíše přítěží, než aby si z toho udělali výhodu do budoucna,“ říká v novém díle pořadu iSkaut, jehož tématem jsou právě rezervní soubory ligistů, redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Michal Kvasnica: „Přitom ti právě tohle může zásadně usnadnit celý proces začlenění do dospělého fotbalu,“ dodává.



„V Česku sportovci obecně dospívají pomaleji a tohle by měl být klíčový mezistupeň mezi U19 a prvním týmem. Jenže často není,“ míní Kvasnicův kolega Jiří Fejgl. Čí béčka fungují dobře a kde si s vlastní rezervou nevědí rady? Jakou budoucnost má kouč Luboš Loučka ve sparťanském B-týmu, a jak si vede Milan Škoda coby mentor mladých slávistů? I na to hledali odpovědi v novém díle iSkauta Kvasnica s Fejglem.

„Loučku si ve Spartě viditelně vychovávají, oni ho k rezervě neuklidili. Sám to bere jako posun, nebere to tak, že jde níž: od áčka do béčka. S Priskem jsou na stejné vlně, ty týmy hrají podobný fotbal, potkávají se na Strahově,“ vypočítává Fejgl. Jak jsou na tom slávisté, Baník a Plzeň? A co další ligové týmy? Blíží se nějaký klub ideálu, který ukazuje nedostižná Barcelona a její výchova mladých talentů napříč všemi týmy?

Nový díl pořadu iSkaut najdete celý na webu www.liganaruby.cz a v Premium sekci na iSport.cz.

Béčka ligistů: výhoda, ale i přítěž. Sparta si chystá Loučku, co Škoda?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud