17. června 2015 • 14:15

Německá posila Sparty Steinhöfer: Nehraje se tu tak špatný fotbal

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta hlásí první letní posilu, jako možná náhrada za odcházejícího Kadeřábka přichází německý fotbalista Markus Steinhöfer. Devětadvacetiletý obránce si zahrál vedle Německa i ve Švýcarsku, Rakousku či Španělsku, a teď se těší do Prahy. „Hodně jsem o Spartě slyšel,“ říká hráč, který naposledy působil v německém Aalenu, se kterým spadl z druhé německé ligy.



Steinhöfer prošel mládežnickými výběry Norimberka či Bayernu, zahrál si i za mládežnické reprezentace, v bundeslize debutoval za Frankfurt, kde se mimo jiné potkal i s Martinem Feninem. Zahrál si i za španělský Real Betis či Mnichov 1860, v Basileji hrál s  Radoslavem Kováčem .

„Jsem moc rád, že jsem tady a že mohu říci, že hraji za Spartu. Vím, že je to největší klub v zemi a hodně jsem o Spartě slyšel. Vím, že chce být úspěšná a proto jsem tady,“ říká Steinhöfer pro web Sparty. Informace o českém klubu prý měl právě od Kováče.

„Říkal mi, že je to česká špička. To byl důvod proč říct ano. Už mám podobnou zkušenost, několikrát jsem hrál za tým, který je ve své zemi jednička a vždy hraje o titul. To mě motivuje, chci tituly vyhrávat,“ tvrdí obránce, který má zlato z Rakouska a tři mistrovské poháry ze Švýcarska, kde vyhrál i pohár.

Tlaku ve Spartě se prý rozhodně nebojí. „Ne, pro mě to není nic nového, na tlak jsem zvyklý. Víš, myslím, že občas je takový tlak potřeba pro to, abys ze sebe dostal to nejlepší. Jde o to ten tlak přenést do samotného výkonu na hřišti,“ vysvětluje Steinhöfer.

Ligová sezona v 90 sekundách: Sparta Praha
Video se připravuje ...

Obránce nebo záložník, který ve druhé bundeslize v poslední sezoně odehrál 15 zápasů a dal tři góly, prý má o českém fotbale celkem přehled. „Viděl jsem několik zápasů Sparty, jak v domácí, tak v Evropské lize. Nehraje se tu tak špatný fotbal, což je vidět třeba i na národním týmu, kde hraje hodně hráčů z ligy,“ říká.

Fanouškům slibuje, že on sám na hřišti vždycky nechá všechno. „Jsem týmový hráč. Vždycky nechám na hřišti srdce, myslím, že touhu vyhrávat mám v povaze. To je pro mě nejdůležitější,“ tvrdí s tím, že už se těší do Prahy.

„Na stěhování jsem zvyklý, není to pro mě nic nového. Navíc Praha je krásná, takže se na stěhování vlastně těším,“ uvedl a prozradil na sebe, že už umí pár slovíček česky. I když spíš taková, která je potřeba cenzurovat.

„Alespoň trochu česky se samozřejmě budu muset naučit. Hrál jsem s několika českými hráči, kteří mě nějaká slovíčka naučili, ale ta nejsou slušná,“ usmívá se nová posila Sparty.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud