26. dubna 2011 • 17:15

Čech je 30. nejlépe placeným fotbalistou světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Petr Čech je podle portugalského webu Futebol Finance třicátým nejlépe placeným fotbalistou světa. Roční příjem šest milionů eur (asi 145 milionů korun) jej řadí spolu s Ikerem Casillasem (Real Madrid) a Gianluigim Buffonem (Juventus) na první místo mezi gólmany. Nejlépe placeným hráčem je s 12 miliony eur Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.



Do stovky nejlépe placených fotbalistů se dostali jen čtyři hráči působící mimo Evropu. A to Ronaldinho, kterému Flamengo platí pět milionů eur, David Beckham z Los Angeles Galaxy (4,5 milionu), Deco z Fluminense (4 miliony) a Thierry Henry z New Yorku Red Bulls (3,8 milionu).



Ostatní nejlépe placení hráči jsou z pěti nejsilnějších evropských lig. Až na dvě výjimky. Těmi jsou Kevin Kuranyi, kterému Dynamo Moskva platí 5,5 milionu, což ho řadí na 37. místo, a překvapivě na 77. místě Velšan Craig Bellamy, který bere v druhé anglické lize v Cardiffu City 4,3 milionu.

Druhé místo v žebříčku patří Lionelu Messimu z Barcelony (10,5 milionu), o třetí pozici se dělí Fernando Torres z Chelsea překvapivě se záložníkem Yayou Tourém z Manchesteru City.

Naproti tomu vicemistr světa a jeden z nejlepších tvůrců hry současnosti Wesley Sneijder má se čtyřmi miliony až 86. nejvyšší plat. Kapitán Barcelony Carles Puyol je osmačtyřicátý.

Nejlépe placení fotbalisté podle webu Futbol Finance (částky jsou uvedeny v milionech eur):


1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12,
2. Lionel Messi (FC Barcelona) 10,5,
3. Fernando Torres (Chelsea) a Yaya Touré (Manchester City) oba 10,
5. Wayne Rooney (Manchester United) 9,5,
6. Kaká (Real Madrid) a Zlatan Ibrahimovic (AC Milán) oba 9,
8. Emmanuel Adebayor (Real Madrid) 8,5,
9. Carlos Tévez (Manchester City), Samuel Eto'o (Inter Milán) a Frank Ribéry (Bayern Mnichov) všichni 8,
12. John Terry, Frank Lampard (oba Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool) a Xavi (FC Barcelona) všichni 7,5, ...30. Petr Čech (Chelsea) 6.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud