6. ledna 2009 • 18:00

Drobný druhý nejlepší brankář bundesligy?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podzimní výkony v brance Herthy Berlín vynesly českému brankáři Jaroslavu Drobnému i respekt protihráčů. Ti Drobného dokonce zvolili v anketě magazínu Kicker druhým nejlepším brankářem německé bundesligy.



Ocenění se od Kickeru dočkal i záložník Filip Trojan ze St. Pauli, jehož magazín vyhlásil nejlepším ofenzivním záložníkem druhé ligy.Brankářskou jedničkou německé reprezentace je Rene Adler z Leverkusenu a stejně tak je tomu i v bundeslize.

Adlerovo jméno zaškrtlo 61,6 procenta hráčů, zatímco druhý Drobný získal 9,2 procenta hlasů. Absolutní hvězdou podzimu byl podle hráčů Franck Ribéry z Bayernu, na druhé místo vynesly výborné podzimní výkony kanonýra Hoffenheimu Vedada Ibiševiče.

O nejlepších hráčích druhé ligy podle Kickeru rozhodovaly statistiky. Mezi ofenzivními záložníky vyhlásil list suverénním vítězem Trojana, který měl na podzim při hodnocení výkonů v jednotlivých kolech velmi solidní průměrnou známku 3,0; navíc přidal i tři góly a čtyři asistence.

Druhý skončil Timo Gebhard z Mnichova, který na počátku ledna přestoupil do Stuttgartu. Zda bude do první ligy následovat i Trojan, to ukážou až další týdny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud