27. dubna 2010 • 10:56

Drobného nevyhodí, zaplatí pokutu 152 tisíc

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hněval se, kritizoval… A proto musí platit! Kvůli útokům do vlastních řad český gólman Jaroslav Drobný zaplatí pokutu ve výši 6 tisíc eur, což je v přepočtu přes 152 tisíc korun. Přes hodinu také strávil u šéfa na koberečku, ovšem vyhazovu se bát nemusí.



V pondělí, kdy zbytek týmu měl volno, si manažer Herty Berlín Michael Preetz pozval trenéra Friedhelma Funkela a Jaroslava Drobného k sobě do kanceláře.

Přibližně sedmdesát minut společně diskutovali o neakceptovatelném chování českého gólmana, jenž po utkání se Schalke 04 (0:1) veřejně kritizoval spoluhráče i personální politiku Preetze.

„Doma jsme na jaře dali jen dva góly. To je směšné! Není to smůla, protože nám chybí kvalita. S Markem Panteličem, kterého jsme nesmyslně pustili, by se nám tohle (hrát o záchranu) nestalo,“ řekl Drobný.

Preetz nevěřil svým uším. „Tohle nebudeme tolerovat,“ zuřil. Nakonec však podle německého listu Bild našel s brankářskou jedničkou společnou řeč. Dopomohla k tomu i pokuta 6 tisíc eur, kterou klub použije na mládežnickou akademii.

Jaroslav DrobnýFoto ČTK/AP

„Byla to velmi dobrá diskuse,“ pochvaloval si kouč Funkel. Zároveň popřel, že Hertha uvažovala o hráčově vyřazení z kádru. „Suspendace by nebylo řešení.“

I Drobný s několikahodinovým odstupem uznal, že porušil týmová pravidla, který v klubu nastavuje jakýsi kodex chování.

„Selhal jsem. Ale nekritizoval jsem přímo nějakého spoluhráče. Jen to, že jako celek nejsme schopni zakončovat útočné akce,“ podotkl.

Pokutu Drobný zaplatí, nebojí se ale Hertha, že jeho ostré slovní výpady poškodí atmosféru v kabině? „Na to se rychle zapomene,“ věří Funkel.

Ten se ani nehodlá vměšovat do rozepře mezi Drobným a Maximilianem Nicu, kteří se kvůli manželce českého brankáře Katarině málem poprali. „Je to jejich věc,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud