Jan Podroužek
14. března 2012 • 13:15

ČFL: Konec chrudimské jízdy a "standardková" kanonáda Pardubic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

TŘI UDÁLOSTI MINULÉHO VÍKENDU | Třetí nejvyšší soutěž v Česku se rozběhla v pořádném tempu – uťatá dlouhá série neporazitelnosti Chrudimi, Pardubice tak rozjely velkou stíhačku: iSport.cz přináší tři události České fotbalové ligy z uplynulého víkendu.



483 dní a konec! Chrudim skolila „směšná“ penalta

Skoro rok a půl, přesně 483 dní trvala neporazitelnost Chrudimi. Tu teď utnuly čtvrté Ovčáry výhrou 2:1. Něčemu takovému už možná v Chrudimi dost dobře odvykli, naposledy je 13. listopadu 2010 povalil na svém hřišti Náchod 1:0.

„Všechno jednou končí, i když to utkání mělo skončit remízou. Tady ta série skončil nemusela,“ mrzelo trenéra Chrudimi Pavla Jirouska.

Prohra hostů se začala rýsovat už v deváté minutě, kdy šla Chrudim do oslabení. Přesto dokázala hrát do 81. minuty s Ovčáry 1:1, než ze skrumáže dostala rozhodující ránu.

Dlouho nevídaný výsledek měli podle Jirouska na svědomí i rozhodčí. „Penalta, ze které padl první gól, byla z říše smíchu,“ komentoval situaci z 57. minuty, kdy podle něj jeho obránce vypíchl míč útočníkovi čistě.

Pardubice ubily soupeře ze standardek

Hlad Pardubic po prvním místu pohltil nováčka z Domažlic. Takové dardy jsou zvyklí sázet soupeřům hlavně hosté, teď je ale odrovnaly „bůrem“ (5:0) právě Pardubice. Propast mezi nimi a první Chrudimí se tak přivřela na devět bodů.

Domácím svědčily hlavně standardní situace, čtyři z pěti branek dali po rohu nebo trestném kopu!

„To, jak jsme zvládali standardky, mi udělalo největší radost. Nemyslím tím jen ty útočné, ale i obranné. Celkově parádní výkon,“ hodnotil trenér Pardubic Martin Svědík.

Horník ještě bez nervů

„Ty vole, to sou nervy,“ říkal před lety Ivan Horník, když mluvil o fotbalovém prostředí. Premiérový mač Chomutova s ním jako sportovním ředitelem se ale odkládá.

Kvůli nezpůsobilému kunickému terénu může „Ivánek“ dát svým nervíkům dáchnout až do soboty, kdy Chomutov přivítá silné Pardubice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud