Michal Koštuřík
30. května 2012 • 06:00

INSPEKTOR: V Ústí je fajn a můžete vyhrát dřevěnou lavici

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal, zábava pro celou rodinu. Motto, které se v Gambrinus lize nedaří naplnit snad žádnému klubu, vzali za své v Ústí. Nikoliv nad Labem, v tomto Ústí protéká podél hřiště pouze potůček. Obec s necelými šesti stovkami obyvatel, pár kilometrů od Hranic a slavného poutního místa Svatý Hostýn, nabízí nečekané. Překvapí mě, jak příjemný zážitek se z této inspekční cesty vyklube.



Už při sjezdu k prvním domkům slyšíte halasné pokřiky linoucí se z jednoho místa. Rozhodčí to mají při prestižním derby v přeboru Olomouckého kraje s Hranicemi těžké… V neděli dopoledne je půl obce na fotbale a druhá polovina doma či na zahrádce. Parkuje se kdekoliv u cesty, není problém najít místo. Zvlášť když většina diváků přijela na kole či dorazila pěšky. Po svých mohli přijít i fanoušci suverénního lídra tabulky, Hranice jsou vzdálené jen pět kilometrů.

Vstupné stojí pouze „dvacku“, slosovatelný program je za polovic. Později se dozvídám, že se hraje o deset cen, takže jej rychle zakoupím. Mezi šťastlivce se ale při poločasovém losování nezařadím, sleva na zájezd, láhev vína i první cena v podobě dřevěné lavice mě mine. Snad příště.

INSPEKTOR: V Ústí je fajn a můžete vyhrát dřevěnou lavici
INSPEKTOR: V Ústí je fajn a můžete vyhrát dřevěnou lavici

TJ Sokol Ústí
- Olomoucký přebor
Stadion 8
Komfort 9
Občerstvení 9
Atmosféra 6
Atraktivita hry 5
Výsledná známka 7,4

Romantickým průchodem přes most nad potokem se dostanete k hřišti a z „hlediště“ si můžete na hráče i sáhnout. Klasická tribuna zde chybí, diváci stojí či sedí hned za lajnami. Paradoxně to ale dojem nekazí, naopak. Sepětí s aktéry navozuje pravou „vesnickou“ atmosféru, k  výtržnostem nedochází.

Pohodlí s dobrým výhledem si můžete dopřát na zastřešené zahrádce s poctivými lavicemi (zřejmě také výrobek sponzora, který zajistil první cenu), za brankou zbyl po sobotní oslavě kácení máje obří stan s dalším posezením pro desítky lidí. Ze všech míst máte zápas na perfektním trávníku jako na dlani.

U okýnek velkého kiosku je k mání desítka Bernard za 23 korun, kabanos, čepovaná kofola či čerstvé sladké pecáky (zdejší vdolky). A co děti, mají si kde hrát? Díky přilehlému novému hřišti s prolézačkami, houpačkami, pískovištěm, domečkem a trampolínou je návštěva fotbalu v Ústí skutečně zábavou pro celou rodinu. I když, po porážce v derby 1:6 (poločas 1:1) chutnal tatínkům nedělní oběd poněkud trpce…

Neuvažujete o výstavbě klasické tribuny?

„Výhledově je v plánu, hodila by se nám. Problém je v tom, že se nacházíme v záplavové oblasti, jednou za rok máme kiosek s občerstvením a hřiště pod vodou. Záleží, jak velká voda zrovna přijde. V roce 2010 nám kiosek zničila, díky financím z nadace Člověk v tísni jsme postavili nový. Loni sem nacouvaly ledové kry z Bečvy. Když se spojí rozbouřená Bečva s ústeckým potokem, stojí to za to. Řeší se protipovodňová opatření. Snad je otázka času, kdy tribunu postavíme.“

Libor Vykopal, místopředseda klubu TJ Sokol Ústí

Kompletní přehled Inspektora deníku Sport:

Pořadí Klub Soutěž Výsl. známka
1 Pardubice ČFL 7,6
2 Žatec divize B 7,4
  Nový Bydžov divize C 7,4
  Ústí olomoucký přebor 7,4
5 Velim divize C 7,2
  Sedlčany středočeský přebor 7,2
  Litoměřice ústecký přebor 7,2
8 Česká Lípa ČFL 7
  Písek ČFL 7
10 Loko Vltavín ČFL 6,8
  Luhačovice zlínský přebor 6,8
12 Soběslav jihočeský přebor 6,4
13 Horažďovice plzeňský přebor 6,2
  Velké Meziříčí divize D 6,2
  Rokycany divize A 6,2
  Rosice MSFL 6,2
17 Motorlet Divize B 6
18 Litovel olomoucký přebor 5,8
  Hradec n. M. moravskoslezský přebor 5,8
20 Humpolec přebor Vysočiny 5,6
21 Hořovicko divize A 5
22 Poruba moravskoslezský přebor 4,2
23 Hodonín divize D 3,8
24 Brumov divize E 3,4
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud