15. prosince 2015 • 14:21

Výkonný výbor FAČR posílá trenéra Černocha k disciplinárce

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindřichohradecký trenér Marek Černoch nakonec přece jen může dostat disciplinární trest. Výkonný výbor fotbalové asociace rozhodl, že jeho kauzu postoupí disciplinární komisi pro první a druhou ligu.



O co v kauze jde? Černoch po prohraném utkání s Klatovy (1:4) v rozhovoru pro deník Sport prohlásil, zápas byl veden tendenčně, a to coby pomsta za předchozí rozhovor klubového předsedy Josefa Žižky. V něm Žižka kritizoval druhého místopředsedu asociace Romana Berbra z manipulace voleb šéfa Jihočeského krajského fotbalového svazu v roce 2011.

Disciplinárka Řídící komise pro Čechy pak Černochovi zastavila podle paragrafu 59 stanov Znevážení jména fotbalu závodní činnost na půl roku a dala mu pokutu deset tisíc korun. Jenže nelegitimnmě - podle stanov může daný paragraf soudit pouze disciplinárka pro první a druhou ligu, a to na základě podnětu výkonného výboru.

Černoch se mezitím odvolal a odvolací komise předala záležitost právě výkonnému výboru. Ten dnes rozhodl o tom, že kauzu doporučí předat příslušné komisi. „Byla to spíš procesní záležitost. Není to tak, že bychom automaticky podobnou věc předali doporučili k řešení, ale dneska jsme o tom nediskutovali,“ vysvětlil generální sekretář Rudolf Řepka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud