31. března 2012 • 14:17

Bohemians Praha vyhráli u lídra, Ústí naštvala rozhodující penalta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians Praha vyhráli v 21. kole druhé ligy na hřišti vedoucího Ústí nad Labem 1:0 a na druhém místě tabulky snížili náskok svého dnešního soupeře na šest bodů. O výhře Pražanů rozhodl v 76. minutě z penalty, která domácí fotbalisty hodně rozčílila, Jan Flachbart.



V Ústí se hrál za silného větru opatrný fotbal, mírnou převahu však měli v prvním poločase domácí. Jejím výsledkem byly pouze rohové kopy a branku Václava Wintera ohrozil nejvíce jeho spoluhráč Tomáš Fenyk.

Po přestávce se i díky větru dostali Pražané do hry. V 50. minutě se Radek Dorotík protáhl mezi obránci až k brankáři Novákovi a ústeckou branku minul jen těsně.

Brankář Ústí Novák jen sleduje míč, který z penalty poslal do branky Jan Flachbart
Brankář Ústí Novák jen sleduje míč, který z penalty poslal do branky Jan Flachbart

Rozhodující moment přišel čtvrt hodiny před koncem - nepřehlednou situaci, při níž se centrovaný míč odrážel mezi dvěma ústeckými hráči, vyhodnotil rozhodčí jako hru rukou a Flachbart nařízenou penaltu proměnil.

Za tři minuty mohl vyrovnat Martin Holek, jeho střelu po přímém kopu z hranice vápna ale Winter skvělým zákrokem z horního růžku vytlačil. Střížkovští na konci zápasu zalezli v osmi hráčích na vápno a výhru už ubránili.

"Každý zápas chceme vyhrát, dnes se nám to bohužel nepovedlo. Nedělám z toho žádnou tragédii, ale emoce převládají. Hodnotím hráče, nikoli rozhodčího. Každopádně hráči cítí křivdu," nechal se po zápase slyšet kouč Ústí Svatopluk Habanec.

"Emoce byly, cítíme, že to bylo remízové utkání. Rozhodčí mi po zápase řekl, že penaltu nařídil za ruku, kterou viděl asi jako jediný z nás všech. Stala se chyba, měli jsme dát branku a mohlo to být jiné," přidal se i kapitán domácích Pavel Džuban.

Blažkova Jihlava konečně vyhrála

Fotbalisté Jihlavy porazili v 21. kole druhé ligy Vlašim 3:1 a po dvou porážkách za sebou se dočkali vítězství. Dvěma góly se na výhře hostujícího celku z Vysočiny podílel útočník Stanislav Tecl.

Hosté se ujali vedení ve 20. minutě, kdy Tecl dorazil přímý kop Jana Halamy, a ukončil tak dvouzápasový půst jihlavských střelců. Druhou branku přidal po půlhodině hry Tomáš Kučera, vzápětí ale Vlašim snížila z pokutového koupu po faulu na Davida Vaněčka, který proměnil kapitán Jiří Petrů.

Druhý poločas začal náporem Vlašimi, hosté však dokázali skórovat z brejku. Po rohovém kopu domácích utekl Tecl a druhým gólem v utkání vrátil Jihlavě dvoubrankové vedení.

Brno vyhrálo i popáté, uspělo v Třinci

Fotbalisté Brna zvítězili v 21. kole druhé ligy na hřišti Třince 2:1 a vyhráli i pátý zápas v jarní části soutěže. O výhře Zbrojovky rozhodl v 77. minutě Pavel Mezlík.

Brno poslal do vedení Petr Švancara, který ve druhé minutě nastavení prvního poločasu proměnil penaltu nařízenou za ruku Radka Kuděly. Domácí vyrovnali v 53. minutě díky první brance Igora Súkenníka v třineckém dresu, o výhře hostů ale třináct minut před koncem rozhodl po přihrávce Švancary po sólu Pavel Mezlík.

Výhrou v Třinci Brno prodloužilo vítěznou sérii na pět zápasů, ve kterých jen dvakrát inkasovalo. Po zimní přestávce porazilo doma Sokolov (1:0), Tábor (2:1) a Čáslav (1:0), venku potom vyhrálo na hřišti Bohemians Praha (1:0). Spolu s podzimem Zbrojovka vyhrála posedmé za sebou.

Sparta B se dál propadá

Rezerva fotbalové Sparty prohrála i pátý jarní zápas ve druhé lize. Poslední tým soutěže dnes podlehl 1:2 Sokolovu, který se v neúplné tabulce posunul na třetí místo o skóre před Jihlavu. Pražané si připsali celkově už sedmou porážku za sebou.

Sokolov nastoupil už bez trenéra Radoslava Látala, který odešel do Baník Ostrava, a na lavičce ho nahradil sportovní ředitel Vítězslav Hejret. Hosty poslal do vedení těsně před poločasovou pauzou Strnad, který si na zadní tyči naběhl na rohový kop a zblízka překonal gólmana Švengra.

Krátce po přestávce vedl Sokolov nad oblíbeným soupeřem, s nímž neprohrál tři roky, už o dvě branky. Autor prvního gólu Strnad tentokrát přihrál Dvořákovi, jenž skóroval tvrdou střelou k tyči.

Domácí zdramatizovali zápas díky sokolovskému odchovanci Polomovi, jenž se trefil v 71. minutě hlavou po rohu. O deset minut později byl vyloučen hrdina zápasu Strnad, ale Sparta už početní výhodu nevyužila. Jiráskova nadějná střela šla těsně nad branku. Sokolov na jaře poprvé venku bodoval.

Druhá fotbalová liga - 21. kolo:
Sparta Praha B - Sokolov 1:2 (0:1)
Branky: 71. Polom - 45. Strnad, 53. Dvořák. Rozhodčí: Orel - Dobrovolný, Páral. ŽK: Frýdek, Jirásek, Juhar, Putz - Metelka. ČK: 81. Strnad. Diváci: 412.
Sparta B: Švenger - Jánoš, Krch, Polom, Frýdek (46. Juhar) - Sýkora, Folprecht, Jirásek, Sýkora - Ujlaky (78. Putz), Kadlec (60. Griffiths). Trenér: Svoboda.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Vondráček, Hanzlík - Glaser, Metelka, Dvořák (82. Machek), Vaněček (60. Benda) - Strnad, Krmenčík (67. Hrošovský). Trenér: Hejret.

Třinec - Zbrojovka Brno 1:2 (0:1)
Branky: 53. Súkenník - 45.+2 Švancara z pen., 77. Mezlík. Rozhodčí: Ondráš - Pelikán, Santarius. ŽK: Nekuda, Lipčák - Pernica, Král, Sedláček. Diváci: 626.
Třinec: Lipčák - Malíř, Kuděla, Hupka, Lisický (83. Surynek) - Súkenník, Matoušek (80. Gavlák), Ceplák, Eismann - Maroši (72. Joukl), Nekuda. Trenér: Ľ. Luhový.
Brno: Doležal I - Pašek, Pernica, Šoljič, P. Buchta - Mezlík, Král (63. Simerský), Sedláček (57. Michna), Lutonský - Doležal II, Švancara (86. Chigou). Trenér: Čuhel.

Ústí nad Labem - Bohemians Praha 0:1 (0:0)
Branka: 76. Flachbart z pen. Rozhodčí: Bílek - Filípek, Zlámal. ŽK: Valenta - Škoda, Grznár, Šisler. Diváci: 1434.
Ústí: R. Novák - Jablonský, Džuban, Valenta, Zeman - Peterka, Zachariáš, Dragoun, Lácha - Moulis (62. Veverka), Holek. Trenér: Habanec.
Bohemians: Winter - Flachbart, Penc, Drsek, Grznár - Dorotík (70. Hodas), Šisler (88. Hájek), Fenyk, Janda - Duchnič, M. Škoda. Trenér: Jindráček.

Vlašim - Jihlava 1:3 (1:2)
Branky:
33. Petrů z pen. - 20. a 56. Tecl, 29. Kučera. Rozhodčí: Proske - Slavík, Košec. ŽK: Vojta - Obert, Tecl, Gavrič. Diváci: 554.
Vlašim: Hanuš - Vebr, Petrů, Macháček (46. Janda), Průcha (70. Matějka) - Pokorný (83. Červenka), Starý, Macek - Vojta, Vaněček, Kosak. Trenér: Urban.
Jihlava: Blažek - Obert, Halama, Komárek, Gavrič - Velický, Karlík - Gabriel (71. Vaculík), Kučera (58. Jungr), Helísek (86. Veselý) - Tecl. Trenér: Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud