Radek Špryňar
20. července 2018 • 20:00

Hradecké trable s útočníky. Brazilcův přestup stopl hamižný strýček!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři miliony poslal Liberec na účet Hradce Králové za kanonýra Jana Pázlera. Přesně taková cifra umožňovala aktivovat výstupní klauzuli v kontraktu nejlepšího střelce „votroků“ posledních tří sezon. Kdo teď bude v černobílém dresu střílet góly? Nikdo neví. Klub se dostal do prekérní situace. V kádru má na hrot jen dvacetiletého Jiřího Mikera a nezkušeného Reného Kropáčka. I kvůli podivnému jednání s Wesleym da Silvou...



Hradec přišel o jistotu. Jan Pázler, s jednadvaceti góly nejlepší střelec uplynulého ročníku Fortuna národní ligy, odešel pod Ještěd. V plánu bylo zaplnit místo kvalitní náhradou. V Hradci se zhlédli ve Wesleym da Silvovi, který byl po Pázlerově příchodu v Liberci nadbytečný.

V tu chvíli se rozjela anabáze, která rozhodně stojí za zmínku.

Brazilský útočník přijal podmínky smlouvy, notně vylepšené oproti předchozímu působišti. Nastoupil do dvou přípravných zápasů, ladily se poslední detaily. „Když jsme Wesleymu ještě navýšili podmínky, například jsme mu ročně garantovali čtyři letenky do Sao Paula a zpět pro něj i pro přítelkyni, agent, který ho mimochodem viděl jen dvakrát v životě, kývl,“ vysvětluje výkonný ředitel klubu Jiří Sabou.

Přesto k podpisu nedošlo. Nutno říct, že z bizarních důvodů. Do transferu se vložil da Silvův strýc. Zakázal smlouvu podepsat a celý přesun pod Bílou věž zablokoval. „Požadoval naprosto nereálný plat pro Wesleyho a úplně nehoráznou provizi pro sebe, což pro nás bylo absolutně neakceptovatelné,“ zuří Sabou.

Jan Pázler slaví jednu ze tří tref do sítě Olympie Praha
Jan Pázler slaví jednu ze tří tref do sítě Olympie Praha

K pochopení celého příběhu je třeba říct, že strýc da Silvovi půjčil na začátku kariéry peníze, aby mohl vycestovat do Evropy a uzavřeli spolu dohodu, že bez jeho souhlasu nemůže žádnou smlouvu podepsat.

A story běží vesele dál...

Hradec se po krachu jednání ústně domluvil s Davidem Ledeckým. Bral za hotovou věc, že se mu bývalý útočník Znojma a Górniku Zabrze upíše. Jenže k definitivě znovu nedošlo. Ledecký podepsal konkurenčním Českým Budějovicím. „Bylo to šokující, ale nikoho nebudu přeplácet a šponovat cenu. Hráč nezavolal trenérovi, ani mně. O takové lidi tady nestojím,“ rázně praví Sabou.

Týden před startem druhé ligy tak měl Hradec na hrot útoku jen dvacetiletého Jiřího Mikera a nezkušeného Reného Kropáčka. V těžké nouzi pak na poslední chvíli získal Makedonce Fahrudina Ďurděviče, kterého skvěle zná z působení ve Varnsdorfu nový trenér „votroků“ Zdenko Frťala. „Při svém odchodu jsem vedení klubu slíbil, že je nebudu oslabovat, ale tohle byla výjimečná situace,“ připustil.

Hradec po odchodu devíti hráčů staví nový tým, do sestavy hodlá zamíchat neokoukané tváře z vlastní líhně. Na postup netlačí. „Nikomu nůž na krk dávat nehodlám,“ říká Sabou. Východočeši zahájí sezonu v neděli na trávníku Táborska.

Svoboda: Čeká nás velice atraktivní ročník, více zápasů s videorozhodčím zaručí větší regulérnost soutěže
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud