6. prosince 2023 • 20:35

MOL Cup: Hradec - Slavia 0:2. Trápení až do prodloužení, rozhodl Wallem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
83
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie slaví postup do čtvrtfinále MOL Cupu po výhře v Hradci Králové 2:0 po prodloužení. Sešívaní se dlouho trápili a prosadit se dokázali až ve 109. minutě zásluhou Conrada Wallema. Vedení v úplném závěru navýšil gólem z brejku do prázdné branky Mick van Buren. Slavia je posledním čtvrtfinalistou domácího poháru.



Oba týmy o víkendu kvůli sněhové kalamitě v Česku a nezpůsobilému terénu nehrály ligový zápas. Zřejmě i proto slávisté nasadili velmi silnou základní sestavu, naopak v domácí zahajovací jedenáctce dostali šanci i někteří méně vytížení hráči v čele s brankářem Zadražilem. Na lavičku Pražanů se vrátil hlavní trenér Trpišovský, který kvůli zlomenině nosu před týdnem chyběl v utkání Evropské ligy v Tiraspolu.

Favorizovaní hosté měli před více než sedmi a půl tisícovkami diváků od začátku více ze hry. Vlčkovu ránu ve čtvrté minutě ale vyrazil Zadražil a vzápětí Jurečka křížnou střelou minul. Poté se neprosadil Bořil a na druhé straně neuspěl ani Hais.

Po změně stran si Pražané vypracovali ještě více šancí. Několikrát mohl rozhodnout Chytil, který v úvodu druhé půle trefil horní část břevna, v 74. minutě neproměnil únik a poté neotevřel skóre ani hlavičkou.

Favorit se prosadil až na začátku druhé části prodloužení. Na Ševčíkův centr z přímého kopu si naskočil Wallem a jeho hlavička prošla na rozbahněném malém vápně nejistému Zadražilovi pod tělem. Norský záložník dal čtvrtý soutěžní gól za Slavii. V závěru se vydal podpořit domácí nápor i Zadražil a střídající Van Buren po brejku do opuštěné branky definitivně rozhodl.

Slavia může dál snít o obhajobě trofeje. Už dříve si postup do jarního čtvrtfinále zajistily finalista minulé sezony Sparta, Plzeň, Jablonec, Zlín, Liberec a druholigové celky Dukla s Opavou. Los dalšího kola se uskuteční v pátek.

Góly

Domácí:

Hosté: 109. Wallem, 120+1. Buren

Sestavy

Domácí: Zadražil – Klíma, Čihák, Leibl (113. O. Ševčík) – Čmelík (77. Horák), Kodeš (C) (113. Čech), Kučera, Krejčí – Šašinka (77. Pudhorocký), Juliš (91. Dancák) – Hais (60. Koubek)

Hosté: Mandous – Vlček (100. Sinyan), Ogbu, Bořil – Douděra (106. Tomič), P. Ševčík (120+2. Hromada), Oscar, Wallem – Zafeiris (113. Tijani) – Jurečka (72. van Buren), Chytil (100. Tecl)

Karty

Domácí: Čmelík, Šašinka, Leibl, Čihák

Hosté: Zafeiris, Wallem, Trpišovský

Rozhodčí

Pechanec – Hrabovský, Mokursch

Stadion

Malšovická aréna, Hradec Králové

Návštěva

7 608 diváků

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
83

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud