Jan Malý
14. března 2019 • 04:30

Na Sevillu bez Coufala: Slavia má čtyři varianty, půjde Škoda na hrot?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď ještě víc načechrají svůj úspěch v Evropské lize, nebo se s ní důstojně rozloučí. Slavia ve čtvrtek od 21 hodin hostí v odvetě osmifinále druhé evropské soutěže španělský celek FC Sevilla s českým brankářem Tomášem Vaclíkem. Slávistický trenér Jindřich Trpišovský však bude muset znovu ukázat svůj strategický kumšt. A to především při nahrazení pravého obránce Vladimíra Coufala.



V defenzivní linii vyvstal poslednímu českému zástupci v evropských pohárech před čtvrteční odvetou největší problém. Na pravém kraji obrany bude kvůli trestu za žluté karty chybět fofrník Vladimír Coufal. Stálice, železný muž, Robocop, který neustále létá nahoru a dolu, je správně agresivní. „V Seville dokázal jejich levou stranu vygumovat. Bude to pro nás citelný zásah v sestavě. Musíme ho dobře nahradit,“ odtušil slávistický trenér.

Jak? „Máme čtyři varianty a také jasno v tom, kterou z nich vybereme,“ poznamenal Trpišovský. Samo sebou nenaznačil, pro kterou se se svým štábem rozhodl. A ony čtyři varianty? Po zápase s Baníkem mluvil kouč o tom, že by na pravém kraji mohl zaskočit hráč, který je Coufalovi typologicky hodně podobný, tím by mohl být Lukáš Masopust.

Možností je určitě přesunutí Jana Bořila napravo a nalevo nasazení Jaroslava Zeleného. Jako třetí se jeví vložení důvěry do Michala Frydrycha, který bravurně zvládl nedělní duel s Baníkem. Čtvrtou variantou by mohlo být přesunutí stopera Ondřeje Kúdely na kraj.

Pravděpodobná sestava Slavie

Kolář

Masopust, Kúdela, Deli, Bořil

Souček, Král

Stoch, Traoré, Zmrhal

Škoda

Třiačtyřicetiletý trenér má každopádně cit pro čáry se sestavou, efektivně s ní zatřepal v Genku i v Seville. „A opět jsme vybrali sestavu, o které si myslíme, že je nejlepší,“ kývl Trpišovský. Ve Španělsku nastoupil bez klasického útočníka, nyní je dost dobře možné, že se Milan Škoda do základní jedenáctky vrátí. „Je ve hře, že klasický útočník bude hrát,“ připustil kouč červenobílých.

Hráči už vědí, kdo nastoupí. I kvůli nácvikům a haldě informací, které do nich Trpišovský se svými kolegy nahustil. Platí, že ofenzivní potenciál Sevilly je obrovský a že hlavním zdrojem nebezpečí bude šutér Wissam Ben Yedder, který se na odvetu naladil o víkendu hattrickem proti Realu Sociedad. „Dát gól je pro něj stejně samozřejmé jako pro nás otevřít auto,“ glosoval Trpišovský schopnosti francouzského útočníka.

Slavii čeká tuhá řežba, náročný úkol, ale tahle mise je splnitelná. 

Góly

Domácí: 15. Ngadeu, 46. T. Souček, 102. Van Buren, 119. Traoré

Hosté: 44. Ben Yedder, 54. Munir, 98. F. Vázquez

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Král (106. Frydrych) – Masopust (90+2. Zmrhal), Traoré, Stoch (92. Van Buren) – Milan Škoda (78. Olayinka).

Hosté: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Sarabia (80. André Silva), Mesa (74. Gonalons), Banega, Promes – Ben Yedder (104. Rog), Munir (90. F. Vázquez).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Zmrhal, Olayinka, Hušbauer, Baluta, Van Buren, Frydrych

Hosté: Soriano, Silva, Wöber, Gonalons, Rog, Vázquez, Mercado

Karty

Domácí: O. Kolář, Král, Olayinka, T. Souček

Rozhodčí

Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni Bělorusko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Bránit remízu by byla sebevražda, ví Král. Jak přijal pozvánku do repre?
Video se připravuje ...

Na Sevillu vyrukuje Trpišovský s klasickým útočníkem. Kdo ale nahradí Coufala?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud