3. prosince 2020 • 22:48

Slavia – Beer Ševa 3:0. Postupová pečeť! O výhře rozhodli Sima a Stanciu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie porazili v 5. kole základní skupiny C Evropské ligy Beer Ševu 3:0 a jako jediný český klub v této sezoně postoupili do jarní vyřazovací fáze soutěže. V 31. a 36. minutě skórovali Abdallah Sima a Nicolae Stanciu, konečný výsledek stanovil pět minut před koncem znovu Sima. Pražané zakončí skupinu za týden v Leverkusenu.



Góly

Domácí: 31. Sima, 36. Stanciu, 85. Sima

Hosté:

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Masopust (80. Provod), Kúdela (C), Zima, Oscar (61. Bořil) – Holeš, Ševčík (80. Traoré) – Sima, Stanciu (64. Lingr), Olayinka – Kuchta (80. Musa).

Hosté: Levita – Dadia, Kabha, Taha (C) (81. Gamon), Tzedek, Twito – Sallalich (61. Yosefi), Bareiro (46. Madmon), Keltjens, Josué (77. Hatuel) – Varenne (61. Shviro).

Náhradníci

Domácí: Bořil, Jurásek, Karafiát, Kovář, Křišťan, Lingr, Provod, Musa, Rigo, Vágner, Tecl, Traoré

Hosté: Meli, Askias, Gamon, Goldberg, Hatuel, Shviro, Rahamim, Yosefi, Madmon, Tzarfati

Karty

Domácí: Masopust

Hosté: Bareiro, Keltjens, Yosefi

Rozhodčí

Bognar – Buzás, Szert – Farkas (všichni HUN)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Slavia si od sezony 2007/08 zahraje jarní část evropských pohárů teprve podruhé. Předloni pod trenérem Jindřichem Trpišovským rovněž postoupila ze skupiny Evropské ligy a došla až do čtvrtfinále. Soupeře pro úvodní kolo jarní vyřazovací fáze přisoudí Pražanům 14. prosince los ve švýcarském Nyonu.

Slávisté, kteří do Evropské ligy přešli po vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů, si spolu s dnešní výhrou a již jistým postupem dosud v této sezoně evropských pohárů vydělali 10,7 milionu eur (téměř 283 milionů korun). Navíc ještě dostanou prémii za umístění v tabulce, která bude činit 500 tisíc, či milion eur. Další finance si mohou připsat v případě bodového zisku v Leverkusenu a postupu ve vyřazovací části.

Přestože ani po dnešním zmírnění opatření proti šíření koronaviru a přechodu do třetího stupně protiepidemického systému nesmí v Česku na sportovní akce diváci, mohlo být v Edenu 600 negativně otestovaných lidí z řad partnerů klubu.

Slavia si proti Beer Ševě vytvořila první příležitost v sedmé minutě. Masopust vypálil zpoza šestnáctky, ale gólman Levita míč vytáhl. Pražané se poté nemohli dostat k výraznějšímu ohrožení branky, ale v 31. minutě se dočkali první trefy.

Kuchta nacentroval do vápna, Levita špatně načasoval výběh a Sima hlavou do prázdné branky otevřel skóre. Devatenáctiletý Senegalec se v Evropské lize zapsal mezi střelce ve třetím utkání po sobě.

O pět minutě později Pražané zvýšili. Twitův odkop z vápna zachytil Stanciu, na jehož střelu z hranice šestnáctky Levita nedosáhl.

Po změně stran domácí bez problémů kontrolovali náskok, Hapoel za celý zápas nevystřelil přímo na branku. Blízko třetího gólu se ocitli Kuchta s Olayinkou, jenže zakončení jim nevyšlo podle představ.

Konečný výsledek stanovil v 85. minutě Sima, který si naběhl do vápna na Olayinkovu přihrávku a pomocí Twitovy teče a odrazu od tyče vstřelil druhý gól v utkání.

Vršovický celek, kterému k postupu dnes stačila i remíza, vyhrál v Evropské lize počtvrté za sebou a Beer Ševě oplatil říjnovou prohru 1:3.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud