Jan Vacek
30. září 2021 • 04:30

Vstříc soudnému týdnu. Sparta může složit reparát, překvapí Vrba sestavou?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
34
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žerty stranou, přituhuje! V případě Sparty rozhodně. Letenští mají před sebou čtyři dny, které mohou do značné míry nadefinovat další průběh sezony. Už dnes večer (18.45) stěžejní bitva s Rangers v základní skupině Evropské ligy, hned v neděli pak derby. Trenér Pavel Vrba stojí před náročným testem. Potřebuje uspět. Na obou frontách. „Jasně jsem řekl, že chci postoupit ze skupiny,“ vyhlásil sebevědomě zkušený kouč před očekávanou vřavou se Skoty.



First things first. Známé americké přísloví nyní padne Spartě jako ulité. Zápasem podzimu sice bude až nedělní řež se Slavií, pro rudé je ale momentální prioritou číslo jedna večerní mač. Ten je totiž stejně kruciální.

Na Letné se představí Rangers, papírově hlavní sok v boji o druhou postupovou příčku ze základní skupiny Evropské ligy. První vzájemná bitva rozdá karty. A Sparta chce mít samozřejmě v rukou ty nejlepší.

„Rozjeli jsme to tak, že proti Rangers to bude doma hodně důležité. Když ten bod doma potvrdíme, bude to velmi dobrý vstup,“ vykládal po bezbrankové remíze v Kodani s Bröndby kouč Pavel Vrba.

Potvrzení bodu se v tomto případě rovná výhře. Nic jiného dnes Sparta nebere. Po poněkud pragmatickém přístupu k prvnímu utkání ve skupině hodlá znovu sešlápnout plynový pedál. Aktivní výprava za úspěchem, žádná vyčkávaná. To je její mantra.

„Určitě svůj způsob hry nebudeme měnit, jdeme nějakou cestou. Někdy trochu zakopneme, někdy nemáme všechny hráče v pořádku. Chceme bavit fanoušky, být aktivní, dávat co nejvíce gólů. To platí i pro tenhle zápas,“ zdůraznil kouč.

Sparta je v navíc v situaci, kdy si přešlapy nemůže dovolit. Po zářijové reprezentační přestávce poztrácela v lize řadu bodů, na hlavní rivaly Slavii a Plzeň začala nabírat povážlivé manko. A kritice čelila rovněž po duelu v Dánsku, kde objektivně měla na výhru. Nakonec se ale spokojila s plichtou.

Teď může složit reparát.

„Jasně jsem řekl, že chci postoupit ze skupiny. Pokud se mi to nepodaří, tak budu zklamaný,“ nekličkoval Vrba, jenž zároveň rázně smetl ze stolu jakoukoli přesmyčku k divokému březnovému duelu Rangers se Slavií, ve kterém vznikla aféra kolem Ondřeje Kúdely a Glena Kamary. „Vůbec jsem se na ty zápasy nedíval. Co bylo před půl rokem, to je dávno pryč.“

Kauza Kúdela: K čemu přesně ve Skotsku došlo a jak dopadli viníci?
Video se připravuje ...

Jisté je, že Pražané půjdou do možná klíčové sekvence celého ročníku značně ´trefení´. Na marodce totiž zůstává hlava na hlavě. K dispozici nejsou oba Ladislavové Krejčí, Casper Höjer, Filip Souček a Lukáš Juliš. Bořek Dočkal, Adam Karabec, Matěj Polidar či Matěj Pulkrab v posledních duelech rovněž chyběli, dnes večer by ale mohli do akce teoreticky zasáhnout. Ve středu totiž nechyběli na předzápasovém tréninku.

„Někteří hráči jsou zpátky v tréninku. Je pravděpodobné, že překvapíme a někdo z nich se v nominaci objeví,“ zamrkal Vrba šibalsky.

K dispozici rozhodně bude mít rozjetého Jakuba Peška, jenž se naposledy podílel na čtyřech brankách při výhře ve Zlíně. Ready je rovněž Adam Hložek, stále výrazněji se prezentuje letní posila Lukáš Haraslín. Sparta má pořád kde brát, je kam sáhnout.

Dnes si ovšem rudí chtějí sáhnout především pro body. Pro všechny tři.

Předpokládaná sestava Sparty: Nita - Wiesner, Čelůstka, Panák, Hancko - Pavelka, Sáček - Pešek, Hložek, Haraslín - Drchal.

Předpokládaná sestava Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Balogun, Barišič - Kamara, Davis, Aribo - Hagi, Morelos, Roofe.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 29. Hancko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka, Hancko – Pavelka (C), Sáček – Pešek, Hložek (90. Dočkal), Haraslín (75. Moberg Karlsson) – Minčev (69. Drchal).

Hosté: McGregor – Tavernier (C), Bassey, Balogun, Barišić – S. Davis, Bacuna (38. Hagi), Kamara – Roofe (66. Morelos), F. Sakala, Aribo (77. Lundstram).

Náhradníci

Domácí: Heča, Kotek, Gabriel, Dočkal, Drchal, Karabec, Štetina, Moberg Karlsson, Pulkrab, Polidar, Vindheim, Vitík

Hosté: Arfield, Hagi, Kelly, Lundstram, McCrorie, McLaughlin, McClelland, Wright, Morelos, Patterson

Karty

Domácí: Wiesner, Haraslín

Hosté: Kamara, F. Sakala, Kamara

Rozhodčí

Palabiyik – Sesigüzel, Olguncan (vš. Turecko)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Návštěva

10 879 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Lyon 6 5 1 0 16:5 16
2. Rangers 6 2 2 2 6:5 8
3. Sparta 6 2 1 3 6:9 7
4. Brøndby 6 0 2 4 2:11 2

ONLINE PŘENOS - Sparta - Rangers, studio ŽIVĚ
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
AC Sparta Praha AC Sparta Praha Pavel Hoftych Pavel Hoftych Rangers Rangers
Obnovit
Zprávy ze dne 30. 9. 2021
20:15
30. 9. 2021
Rangers

Glen Kamara viděl po faulu na Michala Sáčka druhou žlutou kartu a utkání pro něj po vyloučení končí. 

Glen Kamara z Rangers dostává červenou kartu v utkání na Spartě
Zprávy ze dne 30. 9. 2021
17:29
30. 9. 2021
Rangers

Sestava Rangers pro duel na Spartě

Zprávy ze dne 30. 9. 2021
14:23
30. 9. 2021
Rangers

Emoce, které spustil divoký jarní duel Slavie na půdě Glasgow Rangers, jen tak nevyprchají... Skotský celek dorazil ve středu odpoledne do Prahy ke střetu se Spartou v Evropské lize a už na letišti došlo ke slovnímu incidentu, kdy jeden z přítomných pokřikoval na Kemara Roofea. Ten v březnu děsivým zákrokem zranil slávistického gólmana Ondřeje Koláře. Co se přesně stalo? Více ZDE>>>

Na Kemara Roofea, který v březnu zranil brankáře Slavie Ondřeje Koláře, se po příletu do Prahy pokřikovalo
Zprávy ze dne 30. 9. 2021
10:50
30. 9. 2021
Rangers

A takto se ještě ve Skotsku chystali Rangers...

Zprávy ze dne 30. 9. 2021
9:00
30. 9. 2021
Rangers

A co zaznělo od trenéra Rangers Stevena Gerrarda? Jeho tým se letos střetne s dalším pražským klubem. Někdejší ikona Liverpoolu je však v klidu přestože jarní osmifinále proti Slavii skončilo obviněním Ondřeje Kúdely z rasismu ze strany záložníka Rangers Glena Kamary a těžkým zraněním brankáře Ondřeje Koláře. „S hráči jsem mluvil, jediné, co je zajímá, je odvést dobrý výkon,“ pronesl Gerrard na tiskové konferenci. Více čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 30. 9. 2021
8:30
30. 9. 2021
Rangers

Jak to bude s diváky? Kvůli trestu za rasismus nesmějí na Letnou dospělí fanoušci. Deset tisíc. Taková byla kapacita Letenských na dnešní zápas. Organizované dětské skupiny ji zaplnily během pár dní. Sparta evidovala o vstupenky na utkání enormní zájem. „Museli jsme odmítnout okolo pěti tisíc dětí. Je nám to opravdu moc líto, proto jsme se rozhodli, že všechny neúspěšné skupiny dětí pozveme na výroční utkání s Libercem na konci listopadu. Věříme, že většina z nich tuto nabídku přijme a že si zápas užijí,“  uvedl na Twitteru marketingový ředitel Pražanů Kamil Veselý. Více čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud