20. května 2012 • 09:18

Čecha nosili na ramenou, pak šel na dopingovou kontrolu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco většina fotbalistů Chelsea bouřlivě slavila triumf v Lize mistrů a přetahovali se o nejcennější klubovou trofej, brankář Petr Čech postával osamocený a rozhlížel se po tribunách zbarvených modří londýnského klubu. Nejen že se kochal pohledem na jásající fanoušky, ale především hledal svou rodinu, která ho přijela podpořit. Přesto se Čech nakonec stal hlavní postavou oslav.



Do rukou se mu dostal pohár a pořádně ho políbil. V tom se však k němu zezadu přikradl náhradní brankář Hilario a posadil si Čecha na ramena. Kolem nich se shlukli všichni hráči a začali spolu s fanoušky oslavovat jednoho z hlavních hrdinů bitvy s Bayernem Mnichov. Čech v ní chytil tři penalty, jednu v prodloužení a dvě pak v rozstřelu, který Chelsea vyhrála 4:3. V normální hrací době skončil zápas 1:1.
 
Nikdo jiný se v sobotu večer nevozil na ramenou spoluhráčů, jen Čech. Hilario tím ocenil přínos svého brankářského kolegy pro historické vítězství klubu. Pak už se Čech znovu jen procházel po hřišti, plácal si se spoluhráči a poskytoval rozhovory do televizních kamer.
 
To už měl ty vrcholné momenty za sebou. Ten vůbec nejemotivnější přišel jen pár minut po vítězném rozstřelu a čekání na slavnostní ceremoniál. V objetí s trenérem brankářů Christophem Lollichonem došel k jedné z branek, kde si lehl na záda a jen se díval do nebe. Svět kolem něj jako by se zastavil a v hlavě byla pouze myšlenka: "My to dokázali". Po předání medailí a trofeje už měl Čech jedinou starost, najít v hledišti svoji rodinu.

Petr Čech a Didier Drogba, ústřední postavy Chelsea ve finále Ligy mistrů proti Bayernu
Petr Čech a Didier Drogba, ústřední postavy Chelsea ve finále Ligy mistrů proti Bayernu


To jeho spoluhráči měli o zábavu postaráno. Tahounem oslav byl José Bosingwa. Portugalský bek jakoby přirostl k trofeji pro vítěze a jen velmi nerad ji pouštěl z rukou. Kdykoli se naskytla příležitost, hned se jí zmocnil zpět. Stoper David Luiz zase potvrzoval svůj brazilský původ a několikrát vystřihl parádní taneček. A autor vyrovnávací branky i rozhodující penalty Didier Drogba si zahrál na honěnou s fotografy, které prohnal přes polovinu hřiště. Oslavnou atmosféru pak doplňovala klubová hymna a píseň "London is Calling" od skupiny The Clash.

Oslavy se pak přesunuly do kabiny, tam o ně ale Čech přišel, jelikož byl vylosován na dopingovou zkoušku. "Oslavy na hřišti jsem si užil, ale zbytek jsem strávil na dopingu, takže vůbec nevím, co se v kabině dělo," řekl Čech, když spěchal za spoluhráči do autobusu, který odvezl tým do hotelu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud