18. září 2012 • 23:20

Senzační přestřelku rozhodl pro Real Madrid kouzelník Ronaldo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Madrid mu zase leží u nohou. Fantastický Cristiano Ronaldo se sice celý zápas Ligy mistrů proti Manchesteru City v koncovce trápil, chvíli před koncem ale udeřil a Bílý balet slaví velké vítězství 3:2. Anglický tým na stadionu Santiaga Bernabéua dvakrát vedl, nakonec ale padl na lopatky. V Paříži se pak prosadil jiný vyhlášený kanonýr. Zlatan Ibrahimovic pomohl svému PSG k výhře 4:1 nad Dynamem Kyjev. Liga mistrů měla v úterý na pořadu úvodní zápasy v základních skupinách.



Fotbalisté Realu Madrid vstoupili do Ligy mistrů domácím vítězstvím 3:2 ve šlágru s Manchesterem City. Španělský celek dosáhl na stý vyhraný zápas v nejprestižnější klubové soutěži.

Svěřenci Josého Mourinha zahájili utkání mezi úřadujícími mistry Španělska a Anglie lépe a v prvním poločase měli hlavně díky Portugalci Ronaldovi převahu. Všechny šance však zneškodnil pozorný brankář Joe Hart.

I po přestávce pokračoval na stadionu Santiaga Bernabéua nápor Realu, ale první branku vstřelili v 69. minutě "Citizens". Po sedmi minutách na hřišti se trefil bosenský útočník Džeko. Domácí dokázali vyrovnat už za osm minut, když se technickou ranou prosadil Marcelo.

Fantastickou podívanou přineslo závěrečných pět minut. Manchesteru vrátil vedení po standardní situaci srbský náhradník Kolarov, ale vzápětí vyrovnal střídající francouzský střelec Benzema. V poslední minutě rozhodl o důležité výhře Realu Ronaldo, který prostřelil Harta.

Lewandowski vysvobodil Dortmund

Také druhý zápas skupiny D přinesl rozuzlení až v samém závěru. Borussia Dortmund na svém hřišti porazila Ajax Amsterdam brankou polského kanonýra Lewandowského z 87. minuty.

Arsenal bez zraněného reprezentačního kapitána Tomáše Rosického otočil zápas na půdě nováčka soutěže Montpellieru a vyhrál 2:1.

Francouzského mistra poslal do vedení v deváté minutě z penalty Maročan Belhanda. Hosté však zareagovali velmi rychle a během dalších devíti minut otočili duel Němec Podolski a Gervinho z Pobřeží slonoviny.

Další debutant v LM Málaga doma porazila Zenit Petrohrad jasně 3:0. Španělskému celku zařídili dvoubrankové vedení už během úvodních třinácti minut útočníci Saviola a Isco, jenž se prosadil i čtvrt hodiny před koncem.

Trápení AC Milán pokračuje

AC Milán nenapravil špatný start do italské ligy, ve které poprvé za posledních 82 let prohrál úvodní dva domácí zápasy. Na San Siru dnes s bruselským Anderlechtem uhrál jen bezbrankovou remízu.

Úspěšně naopak zahájili Ligu mistrů hráči Paris St. Germain, kteří před svými diváky deklasovali Dynamo Kyjev 4:1.

Tým z francouzské metropole poslal do vedení v 19. minutě z penalty švédský kanonýr Ibrahimovic, do konce poločasu se prosadili ještě brazilští stopeři Thiago Silva s Alexem. Po změně stran v závěru snížil Portugalec Miguel Veloso, ale v nastavení uzavřel skóre Argentinec Pastore.

Fotbalová Liga mistrů, utkání 1. kola základních skupin:

Skupina A:

Dinamo Záhřeb - FC Porto 0:2 (0:1)
Branky: 41. Lucho González, 90.+2 Defour. Rozhodčí: Orsato (It.).

Paris St. Germain - Dynamo Kyjev 4:1 (3:0)
Branky: 19. Ibrahimovic z pen., 29. Thiago Silva, 33. Alex, 90.+1 Pastore - 87. Miguel Veloso. Rozhodčí: Kuipers (Niz.).

Skupina B:

Montpellier - Arsenal 1:2 (1:2)
Branky: 9. Belhanda z pen. - 16. Podolski, 18. Gervinho. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.).

Olympiakos Pireus - Schalke 04 1:2 (0:1)
Branky: 58. Abdoun - 41. Höwedes, 59. Huntelaar. Rozhodčí: Fernández Borbalán (Šp.).

Skupina C:

Málaga - Zenit Petrohrad 3:0 (2:0)
Branky: 3. a 76. Isco, 13. Saviola. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).

AC Milán - Anderlecht Brusel 0:0
Rozhodčí: Collum (Skot).

Skupina D:

Dortmund - Ajax Amsterdam 1:0 (0:0)
Branka: 87. Lewandowski. Rozhodčí: Tagliavento (It.)

Real Madrid - Manchester City 3:2 (0:0)
Branky: 76. Marcelo, 88. Benzema, 90. Ronaldo - 69. Džeko, 86. Kolarov. Rozhodčí: Skomina (Slovin.).

Prohlédněte si video ze zápasu Real Madrid - Manchester City

Portugalec José Mourinho, trenér Realu Madrid, gestikuluje při úterním zápase Ligy mistrů, kdy hrál jeho tým s Manchesterem City. Před lavičkou stál i kouč anglického celku Roberto Mancini.
Portugalec José Mourinho, trenér Realu Madrid, gestikuluje při úterním zápase Ligy mistrů, kdy hrál jeho tým s Manchesterem City. Před lavičkou stál i kouč anglického celku Roberto Mancini.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud