17. března 2021 • 11:16

Postup Realu nemusel být hladký. Sudí to schytal za „nejhorší konec poločasu“

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Ale… třeba mohlo být všechno jinak. Při jejich domácí výhře 3:1 v odvetě osmifinále nad Atalantou Bergamo vyvolal největší diskuze závěr prvního poločasu. Nizozemský rozhodčí Danny Makkelie ho utnul v čase 44:59, zrovna když se hosté řítili do velké šance.



I když Real Madrid v součtu vyřídil po výhře v Itálii 1:0 svého soupeře v součtu obou zápasů 4:1, ještě před poločasem včerejší odvety situace tak jasná nebyla. Španělský velkoklub sice poslal do vedení Karim Benzema, v případě srovnání by se Atalanta dostala zpátky do hry.

A přesně takový scénář se na trávníku rýsoval. K nabíhajícímu útočníkovi Atalanty Luisi Murielovi doputovala přihrávka a před sebou měl už jen brankáře Realu Thibauta Courtoise. Na jeho úrovni byl ještě obránce Raphael Varane, který mohl akci zastavit, ale opravdu by se mu to povedlo?

To se fanoušci nedozvěděli, zazněl hvizd. Jenže časomíra ukazovala jednu vteřinu před vypršením základní hrací doby!

Server Football Italia poznamenal, že osazenstvo lavičky Atalanty, ale i komentátoři televizní stanice Sky Italia „projevili své podráždění“ po necitlivém ukončení akce, twitterový účet podestu All for Joe, ve kterém vystupuje bývalý anglický reprezentant Joe Cole, moment ohodnotil jako „pravděpodobně nejhorší ukončení poločasu všech dob.“

Muriel se gólu přece jen dočkal, ale až v 83. minutě, kdy Real vedl už 2:0, to už bylo na zvrat pozdě. „Normálně si Atalanta vytváří dost příležitostí, ale tentokrát jsme to zvládli dobře,“ mohl být spokojený trenér Realu Zinedine Zidane.

Góly

Domácí: 34. Benzema, 60. Ramos, 85. Asensio

Hosté: 83. Muriel

Sestavy

Domácí: Courtois – Nacho Fernández, Ramos (C) (64. Militao), Varane, F. Mendy – Valverde (82. Asensio), Kroos, Modrić – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior (69. Rodrygo).

Hosté: Sportiello – Tolói (C) (61. Palomino), Romero, Djimsiti – Maehle, de Roon, Pessina (84. Caldara), Gosens (57. Iličić) – Malinovskyj, Pašalić (46. D. Zapata) – Muriel (84. Al. Mirančuk).

Náhradníci

Domácí: Lunin, Altube, Marcelo, Militao, Asensio, Isco, Duro, Rodrygo

Hosté: Rossi, Gollini, Lammers, Caldara, Palomino, Mirančuk, Ruggeri, Zapata, Iličić, Ghislandi

Karty

Domácí: Valverde, Nacho Fernández, Kroos

Hosté: Tolói

Rozhodčí

Makkelie – Steekstra, Diks (vš. Nizozemsko)

Stadion

Estadio Alfredo di Stéfano (Madrid)

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud