27. července 2010 • 10:06

Chovanec Řepku chápe, on taky plival

Autor: spo, sh
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi hráče, kteří plivli na protivníka, což považují mnozí fotbalisté za nejodsouzeníhodnější přestupek, patří rovněž sparťanský trenér a nynější Řepkův nadřízený Jozef Chovanec. Jeho čin je starý 22 let. Udál se 20. srpna 1988 v derby s Bohemians, které bylo velice ostré.



„Dřív než Tymich uviděl červenou kartu, přispěchal v roli mstitele kapitán Sparty Chovanec a poskvrnil ho plivnutím do obličeje. Beztrestně! Toto ostudné provinění hlavní rozhodčí měl vidět, pomezní musel vidět, ale oba selhali.

Jozef Chovanec a Tomáš Řepka na tréninku.Foto Pavel Mazáč SPORT
Tomáš Řepka, Jozef Chovanec a Daniel Křetínský.Foto Pavel Mazáč SPORT

Doufejme, že v inkriminovaný okamžik neselhal zrak také přítomným činitelům fotbalového svazu a Chovanec dostane červenou kartu poštou,“ popsal incident v týdeníku Gól redaktor Miloslav Šimák.

Po trestu volal marně, žádný nepřišel. Zastavit činnost v době reálného socialismu kapitánu Sparty bylo nemožné, zvláště když komunistickou stranou protežovaný klub čekaly těžké ligové souboje.

V následujícím střetnutí Chovanec nastoupil opět s kapitánskou páskou, k porážce Slovanu Bratislava 5:3 přispěl dvěma přihrávkami. Zmizeli ostatně i žalobci, postižený Tymich si na nic nepamatoval...

Jeden trest však přece jen neurvalec slízl. Dostal pokutu tisíc korun, což na dobu, kdy průměrný plat činil okolo dvou a půl tisíc nekonvertibilních československých korun, byla docela slušná pálka.

Nevyměřil mu ji však svaz, ale trenér Jozef Jarabinský, který tento čin považoval za nesportovní.

Vstoupit do diskuse
17

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud