4. března 2019 • 09:54

Kvalifikace o EURO: reprezentace se vrací na Letnou, dočká se i Olomouc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace odehraje první domácí zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Bulharskem 7. června na stadionu Sparty v Praze na Letné. V dalším utkání poté národní tým o tři dny později přivítá Černou Horu v Olomouci, která letos slaví 100 let od založení klubu. Fotbalová asociace ČR o tom dnes informovala v tiskové zprávě.



Reprezentace se vrátí na Letnou téměř po třech letech, naposledy tam hrála v září 2016 na úvod světové kvalifikace 0:0 se Severním Irskem. "Jsme rádi, že na Letné budeme hostit národní mužstvo. A věříme, že důležitou součástí týmu, který se představí v zápase proti Bulharsku na hřišti, budou i sparťané," uvedl sparťanský generální ředitel František Čupr.

"Jsem opravdu nadšený, že jsme se domluvili právě se Spartou a Olomoucí. Letenské vedení nám v případě zápasu s Bulharskem vyšlo maximálně vstříc a v situaci, kdy ústřední roli v národním týmu hraje například (kapitán Sparty) Bořek Dočkal, věřím, že si i ryze letenští fanoušci přijdou na své," uvedl předseda FAČR Martin Malík.

V Olomouci se reprezentanti představí po pěti letech, v dosud posledním utkání tam v rámci přípravy podlehli v červnu 2014 Rakousku 1:2. "Kvalifikační zápas skvěle zapadá do letošních oslav 100. výročí od založení klubu," prohlásil olomoucký marketingový manažer David Holly.

"Olomouc nás o pořadatelství požádala sama a v tomto případě jsem rád, že tak budeme moci být součástí oslav významného jubilea v historii této tradiční klubové bašty moravského fotbalu," dodal Malík.

Vstupenky v prodeji ještě nejsou. "Budou to pro nás možná klíčové zápasy celé kvalifikace. Proto věřím, že jak na Letné, tak potom v Olomouci nás ve velkém počtu podpoří fanoušci. A my je naopak potěšíme dobrými výkony i výsledky," řekl kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Kvalifikaci český tým rozehraje 22. března v londýnském Wembley proti favorizované Anglii a o čtyři dny později ho čeká prestižní přípravný zápas proti Brazílii v pražském Edenu. Zbylým soupeřem reprezentace v pětičlenné kvalifikační skupině je Kosovo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud