Ondřej Škvor
14. července 2009 • 15:09

Rosický: V srpnu asi ne, na Slovensko ano

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srpnovou přípravu proti Belgii si pravděpodobně odpustí, ale zápas o všechno, zářijový duel na Slovensku, si už nechce nechat ujít. Tomáš Rosický, rok a půl pouze fotbalista na marodce, věří, že se stihne vrátit do reprezentační formy. „Pak bude záležet na Ivanu Haškovi,“ říká sedmadvacetiletý záložník.



Je to další dobrá zpráva, která o zdravotním stavu českého hráče z Anglie přišla. Rosický už týden tvrdě trénuje v Arsenalu, a koleno nehlásí žádné potíže.

„Ve středu nám trenér Wenger namixoval všechno dohromady. Fyzičku, trénink s balonem a hru, bylo to hodně namáhavé. Ale je to fajn, potřebuju dostávat pořádně zabrat, jen se oklepu, nic mě nebolí," pochvaluje si na svých webových stránkách.

Je to o poznání příjemnější informace než ta, která se minulý týden objevila v anglickém listu Daily Mail. V článku s titulkem „Tomáš kdo? Rosický v ohrožení, že se z něj po další komplikaci stane zapomenutý muž Arsenalu" se psalo, že se český fotbalista vrátí nejdříve v říjnu.

16.6.2008 - Tomáš Rosický na střídačce týmu na EURO 2008 proti Turecku. 16.6.2008 - Tomáš Rosický na střídačce týmu na EURO 2008 proti Turecku.Foto Michal Beránek SPORT


To by znamenalo, že nestihne kvalifi kační souboj proti Slovensku, který se kope 5. září. „Po tak dlouhé absenci bude Wenger chtít, aby Rosický odehrál několik zápasů za rezervu, takže k prvnímu týmu by se mohl připojit až někdy před vánoci," dokonce posunul deník odhad.

Jenže připojil citace samotného hráče, které tyto odhady popíraly. „Podle kondičního trenéra jsem mohl hrát už na konci minulé sezony. Jsem v lepší kondici než při příchodu do Arsenalu," zopakoval v listu Rosický věty, které již dříve pronesl v rozhovoru pro deník Sport.

Proto už může přemýšlet, kdy se vrátí do reprezentačního dresu. Proti Belgii to však velmi pravděpodobně nebude. „Je to necelý týden před zahájením Premier League. Já se musím nejdřív dostat do normálního zápasového rytmu a něco předvést. Rok a půl jsem nehrál fotbal, tak kam bych se hrnul," vysvětluje.

30.5.2008 - Tomáš Rosický na přípravném utkání se Skotskem. 30.5.2008 - Tomáš Rosický na přípravném utkání se Skotskem.Foto Jaroslav Legner SPORT

Slovensko, zápas o naději, tam už by to mohlo být jinačí. „Mezi přátelákem s Belgií a utkáním kvalifi kace na Slovensku uteče měsíc a v tom období bych měl mít já a samozřejmě především Ivan Hašek jasno, jestli národnímu týmu budu něco platný," říká.

Co na to trenér Hašek? „Rozhodneme se deset dnů před nominací. Podle formy, podle zdravotního stavu, podle toho, jak se bude cítit," tvrdí. Že si Hašek k funkci svazového předsedy přibral i hlavní dohled nad národní lavičkou, Rosický vítá. „Není zrovna typické, že by nový předseda svazu na sebe vzal i odpovědnost kouče reprezentačního týmu, zvláště před rozhodující fází kvalifi kace na mistrovství světa. On to na sebe vzal."

Fotbalista souhlasí i s návratem Karla Brücknera k týmu. „Myslím, že Ivan Hašek udělal dobře, když ho jmenoval svým poradcem. S ním to fungovalo v nároďáku dobře a myslím, že má vždycky pár dobrých nápadů, které mohou mužstvu pomoct."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud