5. října 2021 • 09:37

Kalamita v nároďáku. Vypadli tři slávisté a také Coufal, vrací se Kopic

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
47
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté řeší problémy. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý musel před důležitými říjnovými kvalifikačními zápasy udělat čtyři změny v nominaci. Z týmu kvůli zdravotním problémům vypadl Vladimír Coufal a také tři slávisté Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Ti nepřijdou jen o zápasy reprezentace, ale nastoupit nemohou ani v nejbližším ligovém duelu. Dodatečnou pozvánku naopak dostali Tomáš Wiesner, Milan Havel, Jaromír Zmrhal a Jan Kopic. Už v pondělí se k národnímu týmu připojil reprezentační nováček Jan Kuchta.



Vladimír Coufal z West Hamu, jenž patří k oporám reprezentace, měl zdravotní potíže už v minulém týdnu. Vynechal kvůli tomu čtvrteční utkání Evropské ligy, ve víkendovém ligovém duelu sice nechyběl, ale reprezentaci nakonec nepomůže.

Trojice ze Slavie odehrála nedělní derby, z něhož si pravděpodobně odnesla zranění. Podrobnosti zjišťujeme.

Již nyní je však jasné, že Bořil, Ševčík i Masopust nepřijdou jen o zápasy s Walesem a Běloruskem, ale i o utkání 11. kola FORTUNA:LIGY proti Liberci. Podle regulí UEFA a FIFA totiž hráči neuvolnění na reprezentační srazy nemohou v následujících pěti dnech po jeho skončení nastoupit ani za klub k soutěžnímu utkání. A sobotní zápas s Libercem do této časové lhůty ještě spadá.

Dodatečně nominovaná čtveřice reprezentantů se už během úterka zapojí do přípravy národního týmu, který se sešel v pondělí v Praze.

Z nově povolaných hráčů už všichni reprezentační zkušenosti mají. Plzeňský záložník Kopic se vrací po necelém roce. Sparťanský obránce Wiesner, plzeňský obránce Havel i záložník Zmrhal ze Slovanu Bratislava byli v národním týmu na minulém zářijovém srazu.

V pátek odehrají svěřenci trenéra Šilhavého v Edenu utkání s Walesem, o tři dny později nastoupí na neutrální půdě v Kazani proti Bělorusku.

Vstoupit do diskuse
47

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud