29. prosince 2017 • 07:30

SESTŘIHY: Arsenal přestřílel Crystal Palace 3:2. City vedou ligu o 15 bodů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenalu v dohrávce 20. kola anglické ligy zvítěziliv londýnském derby na hřišti Crystal Palace 3:2. V tabulce se tak bodově dotáhl na pátý Tottenham a ztrácí jediný bod na příčky znamenající Ligu mistrů. Fotbalisté Manchesteru United ve 20. kole anglické ligy vybojovali v nastaveném čase remízu 2:2 s Burnley a udrželi 2. místo v tabulce před Chelsea pouze o bod. Naprosto suverénně si počíná lídr z Manchesteru City - Guardiolův tým ve středeční dohrávce vyhráli na hřišti Newcastlu 1:0 a navýšili svůj náskok v čele tabulky na 15 bodů. Útočník Tottenhamu Harry Kane vytvořil nový rekord anglické ligy v počtu gólů za kalendářní rok. "Spurs" pomohl k výhře 5:2 nad Southamptonem druhým hattrickem za sebou a celkově šestým ligovým v tomto roce a za rok 2017 tak nastřílel dohromady 39 ligových branek.



Góly

Domácí: 50. Townsend, 89. Tomkins

Hosté: 25. Mustafi, 63. Alexis Sánchez, 66. Alexis Sánchez

Sestavy

Domácí: Speroni – Kelly (80. Fosu-Mensah), Tomkins, Dann (C), Schlupp – Townsend, Cabaye (53. McArthur), Milivojević, Loftus-Cheek (70. Sako) – Zaha, Ch. Benteke.

Hosté: Čech – Chambers, Koscielny (C), Mustafi – Bellerín, Xhaka (86. Maitland-Niles), Wilshere, Kolašinac – Özil, Alexis Sánchez – A. Lacazette (75. Coquelin).

Náhradníci

Domácí: van Aanholt, Sako, Puncheon, Riedewald, Hennessey, McArthur, Fosu-Mensah

Hosté: Coquelin, Holding, Iwobi, Ospina, Maitland-Niles, Walcott, Welbeck

Karty

Domácí: Zaha

Hosté: Chambers

Rozhodčí

Oliver – Bennett, Cook

Stadion

Selhurst Park (Londýn)

Brankáři Petru Čechovi unikla jubilejní 200. nula v Premier League, neboť inkasoval ze dvou střel na branku. V obou případech ale mohl jen těžko zasáhnout.

Do historie se však zapsal trenér Arséne Wenger, pro kterého šlo už o 810. zápas anglické ligy, čímž vyrovnal rekord trenérské legendy Manchesteru United Alexe Fergusona. Také Wengerovi se to povedlo na lavičce jediného klubu, protože Arsenal vede už od roku 1996.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Arsenal 2:3. Čech musí na milník počkat
Video se připravuje ...

Arsenal měl po celé utkání výraznou převahu, kterou zúročil ve 25. minutě Shkodran Mustafi. Stoper hostů číhal na zadní tyči, kam k němu brankář vyrazil střelu Alexandera Lacazetta a Mustafi ji pohotově dorazil do branky.

Jenže v 50. minutě nečekaně udeřili i domácí. Wilfried Zaha poslal před branku přízemní centr, který si našel zcela nehlídaný Andros Towsend a umístěnou střelou do protipohybu sebral Čechovi vytouženou dvoustou nulu.

Hosté si však vedení rychle vzali zpět po střele Alexise Sáncheze, který se navíc za další tři minuty vyhnul ofsajdu a po kolmici Jacka Wilshera potvrdil vítězství Kanonýrů.

Crystal Palace se však v závěru přeci jen dostal k tlaku a minutu před koncem alespoň snížil po rohovém kopu a hlavičce Jamese Tomkinse.

Góly

Domácí:

Hosté: 31. Sterling

Sestavy

Domácí: Elliot – Mbemba (77. Merino), Lascelles (C), P. Dummett – Yedlin, Shelvey, Diamé, Manquillo – Jacob Murphy, Aarons (71. Atsu) – Joselu (62. Gayle).

Hosté: Ederson – Walker, Kompany (C) (11. Jesus), Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan – B. Silva (82. Sané), Agüero (77. Mangala), Sterling.

Náhradníci

Domácí: Darlow, Atsu, Clark, Gayle, Merino, Pérez, Ritchie

Hosté: Bravo, Jesus, Díaz, Mangala, Sané, Touré, Adarabioyo

Karty

Domácí: Gayle

Rozhodčí

Marriner – Ledger, West

Stadion

St James' Park, Newcastle upon Tyne

Návštěva

52311 diváků

Fotbalisté Manchesteru City zvítězili 1:0 na hřišti Newcastlu a navýšili svůj náskok v čele tabulky před druhým Manchesterem United na 15 bodů. Pro svěřence trenéra Pepa Guardioly to byla už osmnáctá ligová výhra za sebou. Venku zvítězil Manchester City pojedenácté za sebou, čímž vyrovnal rekord Chelsea z roku 2008.

Manchester utkání dominoval - v první půli držel míč 82 procent času a ve druhé 73 procent. Převahu však dokázal zúročit jen jednou. Ve 31. minutě si Raheem Sterling naběhl za obranu na lobovaný pas Kevina De Bruyneho a v poměrně těžké pozici dokázal z voleje v pádu usměrnit míč do branky. Zaznamenal dvanáctou trefu v sezoně.

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Manchester City 0:1
Video se připravuje ...

Jinak ale hráči City své šance zahazovali. Zejména Sergio Agüero, který už v 7. minutě nastřelil tyč a pak nevyužil další dvě šance. A když už se ve druhé půli dočkal gólu z dorážky, sudí ho neuznal kvůli ofsajdu.

I Newcastle mohl udeřit, i když se celý zápas jen bránil. Krátce po inkasovaném gólu propadl míč k Rolandu Aaronsovi, ten už překonal brankáře Edersona, ale stoper Nicolas Otamendi stihl za gólmana zaskočit a vyhlavičkoval míč z brankové čáry.

Góly

Domácí: 22. Kane, 39. Kane, 49. Alli, 51. Son, 67. Kane

Hosté: 64. Boufal, 82. Tadić

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Rose – Dier, M. Dembélé (54. Moussa Sissoko) – Eriksen, Alli (84. Winks), Son (77. Lamela) – Kane.

Hosté: Forster – Stephens, Jošida (C), Hoedt, Targett (78. McQueen) – Romeu, Lemina (64. Gabbiadini) – Boufal, P.-E. Höjbjerg, Redmond (64. Tadić) – S. Long.

Náhradníci

Domácí: Trippier, Lamela, Vorm, Sissoko, Llorente, Winks, Davies

Hosté: Tadić, McCarthy, Ward-Prowse, Gabbiadini, Davis, Pied, McQueen

Karty

Hosté: P.-E. Höjbjerg, S. Long

Rozhodčí

Scott – Kirkup, Hatzidakis

Stadion

Wembley Stadium, London

Shearer okamžitě Kaneovi blahopřál prostřednictvím sociálních sítí. "Máš za sebou vynikající rok 2017. Zasloužíš si držet rekord v počtu gólů v Premier League za kalendářní rok. Gratuluji a pokračuj v dobré práci," napsal Shearer. 

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Southampton 5:2. Kane se stal nejlepším střelcem Evropy
Video se připravuje ...

Čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant Kane se zároveň díky dnešnímu hattricku stal nejlepším evropským střelcem roku 2017, když překonal i Lionela Messiho z Barcelony. Kane ve všech soutěžích v tomto roce včetně reprezentace nastřádal 56 gólů, o dva více než Messi a o tři více než držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov.

Kane se nejprve prosadil hlavou po přímém kopu, následně mu Son Hung-min přihrál před prázdnou branku. Své představení Kane završil v 67. minutě, kdy lobem zvýšil na 5:1.

Pro Kanea šlo už o osmý ligový hattrick kariéry. Více jich mají na kontě jen Robbie Fowler (9) a právě Shearer, který dal 11 hattricků v Premier League.

Góly

Domácí: 53. Lingard, 90+1. Lingard

Hosté: 3. Barnes, 36. Defour

Sestavy

Domácí: de Gea – Young, P. Jones, Rojo (46. Mchitarjan), Shaw – N. Matić, P. Pogba (C) – Mata, Ibrahimović (46. Lingard), Rashford – R. Lukaku.

Hosté: Pope – Bardsley, K. Long, Mee (C), Taylor – Cork – Arfield, Hendrick, Defour (67. Vokes), Gudmundsson – Barnes (81. Walters).

Náhradníci

Domácí: Blind, Herrera, Lindelöf, Mchitarjan, Romero, Tuanzebe, Lingard

Hosté: Lindegaard, Lowton, Marney, Walters, Vokes, Wells, Westwood

Karty

Domácí: Rojo, Shaw, Mchitarjan

Hosté: Barnes, Taylor, Gudmundsson, Bardsley, Pope, Vokes, Cork

Rozhodčí

Atkinson – Child, Lennard

Stadion

Old Trafford, Manchester

United dokonce málem ztratili všechny body, s Burnley totiž prohrávali už 0:2. Hrdinou se však stal Jesse Lingard, který nejprve v 53. minutě patičkou snížil a v nastaveném čase úspěšnou dorážkou vybojoval bod. V posledních sedmi ligových zápasech vstřelil šest branek.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Burnley 2:2. Domácí zachránili bod v nastavení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 6. Coutinho, 52. Firmino, 65. Alexander-Arnold, 66. Firmino, 83. Oxlade-Chamberlain

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson (75. Milner) – Oxlade-Chamberlain, Can, Wijnaldum – M. Salah (69. Lallana), Firmino (68. Solanke), Coutinho (C).

Hosté: Fabiański – Naughton, F. Fernández (C), Mawson, M. Olsson – Fer (78. Sanches), Mesa (65. Clucas), T. Carroll – Routledge, J. Ayew, McBurnie (62. T. Abraham).

Náhradníci

Domácí: Karius, Gomez, Milner, Lovren, Mané, Lallana, Solanke

Hosté: Nordfeldt, van der Hoorn, Rangel, Dyer, Sanches, Clucas, Abraham

Karty

Hosté: M. Olsson

Rozhodčí

Friend – Holmes, Scholes

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

52 850 diváků

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Swansea 5:0. Firmino dal dva góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45+1. Wagué, 65. Schmeichel (vl.)

Hosté: 37. Mahrez

Sestavy

Domácí: Gomes – Janmaat, Wagué, Kabasele, Zeegelaar – Cleverley, Watson (87. Prödl), Doucouré – Carrillo (90. Sinclair), Richarlison, Pereyra (44. Okaka).

Hosté: Schmeichel – Dragović (73. Gray), Maguire, Morgan, Chilwell – Mahrez, A. King (84. Ulloa), Albrighton, Ndidi – Okazaki (73. Slimani), Vardy.

Náhradníci

Domácí: Prödl, Sinclair, Gray, Holebas, Capoue, Okaka, Bachmann

Hosté: Gray, Hamer, Slimani, Ulloa, James, Fuchs, Benalouane

Karty

Domácí: Watson, Kabasele, Zeegelaar

Hosté: Maguire, Dragović, A. King

Rozhodčí

Kavanagh – Betts, Masseyová

Stadion

Vicarage Road, Watford

Watfordu k výhře 2:1 nad Leicesterem pomohla chyba gólmana hostů Kaspera Schmeichela. Abdoulaye Doucouré vystřelil z nulového úhlu přesně mezi tyč a brankáře a Schmeichel si smolně srazil míč do branky. Jeden z obránců sice míč odkopl, ale brankový systém potvrdil, že se tak stalo až za brankovou čárou.

SESTŘIH Premier League: Watford - Leicester 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 47. Morata, 60. Alonso

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Rüdiger – Moses, Kanté (85. Drinkwater), Bakayoko, Alonso – Fàbregas, Morata (82. Batshuayi) – E. Hazard (73. Willian).

Hosté: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk (C), Suttner – Stephens, D. Pröpper – Kayal (73. Groß), March (82. Knockaert), Izquierdo – Hemed (79. G. Murray).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Drinkwater, Pedro, Willian, Zappacosta, Batshuayi, Ampadu

Hosté: Bruno, Baldock, Knockaert, Groß, Murray, Goldson, Krul

Karty

Hosté: Stephens

Rozhodčí

Dean – Hussin, Cook

Stadion

Stamford Bridge, London

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Brighton 2:0. Blues stíhají United už jen o bod
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans (C), Gibbs – Phillips (89. McClean), Livermore (70. Krychowiak), Barry, Brunt – Jay Rodriguez, Rondón (53. Robson-Kanu).

Hosté: Pickford – M. Keane, A. Williams (C), Holgate – Kenny, G. Sigurdsson, Schneiderlin, Davies (88. Baningime), Cuco Martina – Bolasie (61. Lennon), Calvert-Lewin (61. Niasse).

Náhradníci

Domácí: Krychowiak, McAuley, McClean, Myhill, Nyom, Robson-Kanu, Yacob

Hosté: Baningime, Jagielka, Lennon, Lookman, Niasse, Ramírez, Robles

Karty

Domácí: C. Dawson, Barry

Rozhodčí

East – Nunn, Eaton

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Nadále se nedaří West Bromwichi, který se sice proti Evertonu sedmnáctkrát pokusil o střelu, ale gól nedal. Bezbrankovou remízou protáhl čekání na výhru už na 18 zápasů.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Everton 0:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10. Ince

Hosté: 60. Sobhi

Sestavy

Domácí: Lössl – Smith, Zanka, Schindler, Löwe (83. Malone) – Mooy, Hogg – Quaner, Ince, van La Parra (62. Lolley) – Mounié (62. Depoitre).

Hosté: Butland – Edwards, Shawcross (32. Sobhi), K. Zouma, Wimmer – D. Fletcher (76. Adam), Cameron – Shaqiri (65. Diouf), Allen, Choupo-Moting – Crouch.

Náhradníci

Domácí: Coleman, Malone, Cranie, Lolley, Depoitre, Hadergjonaj, Williams

Hosté: Berahino, Afellay, Adam, Sobhi, Diouf, Grant, Souttar

Karty

Domácí: Schindler, Zanka

Hosté: Sobhi, Cameron, K. Zouma, Diouf

Rozhodčí

Taylor – Burt, McDonough

Stadion

John Smith's Stadium Huddersfield

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Stoke 1:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29. Gosling, 57. Aké, 90+3. C. Wilson

Hosté: 7. Collins, 81. Arnautović, 89. Arnautović

Sestavy

Domácí: Begović – Francis (C), Aké, S. Cook – A. Smith, Gosling, L. Cook, Fraser (86. Pugh) – J. King (65. Afobe), Ibe – C. Wilson.

Hosté: Adrián – Collins (C), Ogbonna, Cresswell – Zabaleta (79. Rice), Kouyaté, Obiang (60. Carroll), Masuaku – Lanzini, A. Ayew (61. J. Hernández) – Arnautović.

Náhradníci

Domácí: Boruc, Simpson, Hyndman, Mahoney, Pugh, Mousset, Afobe

Hosté: Hart, Reid, Rice, Quina, Carroll, Sakho, Hernández

Karty

Domácí: Francis, L. Cook, Aké

Hosté: Zabaleta, Collins, Cresswell, Ogbonna

Rozhodčí

Robert Madley – Marc Perry, Simon Long

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth

Návštěva

10 596 diváků

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - West Ham 3:3
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud