5. ledna 2018 • 08:00

SESTŘIHY: Tottenham ztratil, Čech přišel o 200. nulu, City skončila vítězná série

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gól z kontroverzně nařízené penalty v 89. minuty připravil Petra Čecha o 200. zápas s čistým kontem v anglické Premier League. Arsenal remizoval na hřišti West Bromwiche 1:1. Po rekordní sérii 18 vítězství fotbalisté Manchesteru City v 21. kole remizovali 0:0 na hřišti Crystal Palace. Sedmnáctý tým tabulky mohl suverénního lídra soutěže dokonce porazit, ale v nastaveném čase neproměnil penaltu. Navzdory první bodové ztrátě od konce srpna má Manchester City v čele Premier League luxusní náskok 14 bodů před druhou Chelsea, která využila zaváhání Manchesteru United, a po 21 kolech je stále bez porážky. V dohrávaném utkání ztratil Tottenham, když jen remizoval doma s West Hamem 1:1.



Góly

Domácí: 89. Jay Rodriguez

Hosté: 84. McClean (vl.)

Sestavy

Domácí: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans (C), Gibbs – Phillips (72. McClean), Livermore, Barry, Brunt (72. Krychowiak) – Jay Rodriguez, Robson-Kanu (75. Nyom).

Hosté: Čech – Koscielny (C) (72. Mertesacker), Chambers, Mustafi – Bellerín, Xhaka, Wilshere, Kolašinac (37. Maitland-Niles) – Alexis Sánchez, Iwobi (74. Welbeck) – A. Lacazette.

Náhradníci

Domácí: Myhill, Nyom, McAuley, Burke, Yacob, McClean, Krychowiak

Hosté: Ospina, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Coquelin, Welbeck, Walcott

Karty

Domácí: J. Evans, Brunt, C. Dawson

Hosté: Mustafi, Wilshere, Čech

Rozhodčí

Dean – Long, Hussin

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Návštěva

26 223 diváků

Chybělo jen pár minut a brankář Petr Čech mohl dnes s příchodem nového roku slavit i jubilejní 200. zápas s čistým kontem v anglické fotbalové lize. O zápis do historie soutěže ho připravil gól ze sporné penalty v 89. minutě utkání na hřišti West Bromwiche, kde nakonec Arsenal remizoval 1:1.

Čech téměř přesně před rokem vytvořil rekord Premier League, když překonal 169 utkání bez inkasované branky Davida Jamese. V předchozích dvou zápasech s Liverpoolem (3:3) a Crystal Palace (3:2) měl bývalý český reprezentant k nule daleko, ale na Silvestra k ní dlouho směřoval. 

Navíc v 84. minutě přímý kop Alexise Sáncheze tečoval ve zdi James McClean a vlastním gólem poslal Arsenal do vedení. Hostům však dlouho nevydrželo. V závěru normální hrací doby bývalý obránce Arsenalu Kieran Gibbs při snaze o centr trefil ruku Caluma Chamberse a rozhodčí Mike Dean nařídil kontroverzní penaltu. Pro West Bromwich to byl první pokutový kop od loňského září, ale Jay Rodriguez si s ním snadno poradil.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Arsenal 1:1. Čech přišel o 200. nulu v 89. minutě
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Dann (C) (20. Kelly), van Aanholt – Cabaye (76. Puncheon, 90+6. Čung-Jong), Milivojević, Riedewald – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.

Hosté: Ederson – Mangala, Walker, Otamendi, Danilo – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan (57. Sterling) – B. Silva (82. Y. Touré), Jesus (23. Agüero), Sané.

Náhradníci

Domácí: Delaney, Kaikai, Kelly, Čung-Jong, Puncheon, Speroni, Souaré

Hosté: Adarabioyo, Agüero, Bravo, Sterling, Zinčenko, Touré, Stones

Karty

Domácí: Dann, van Aanholt, Cabaye, Kelly, Puncheon

Hosté: Sané, Agüero, Y. Touré, Fernandinho

Rozhodčí

Moss- Smart, Halliday

Stadion

Svěřenci Pepa Guardioly z Manchesteru City v předchozích dvaceti ligových zápasech nasázeli soupeřům 61 gólů a pyšní se suverénně nejlepším útokem v soutěži. Proti Crystal Palace se však neprosadili, což se jim stalo naposledy v lednu v utkání s Evertonem.

Hostům se už po 22 minutách zranil útočník Gabriel Jesus, kterého nahradil Sergio Agüero, ale k dosavadním 12 ligovým gólům další nepřidal. I proto, že v prvním poločase trefil tyč.

Nakonec měl favorit v zápase namále. V nastaveném čase upadl ve vápně Wilfried Zaha po kontaktu s Raheemem Sterlingem a rozhodčí nařídil penaltu. Luka Milivojevič však poslal míč do středu branky a gólman Ederson ho vykopl. Potvrdil dobrou bilanci brankářů City, kteří zneškodnili deset z posledních 17 pokutových kopů, jimž čelili.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Manchester City 0:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 3. Rüdiger, 9. Drinkwater, 23. Pedro, 73. Willian, 89. Zappacosta

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Rüdiger, Cahill, Azpilicueta – Alonso, Kanté (65. Bakayoko), Drinkwater, Moses (57. Zappacosta) – Pedro, Morata (71. Batshuayi), Willian.

Hosté: Butland – Tymon, Wimmer, Cameron, Edwards – Adam (81. Choupo-Moting), D. Fletcher – Sobhi, Afellay (71. Ngoy), Diouf – Berahino.

Náhradníci

Domácí: Bakayoko, Batshuayi, Caballero, Fàbregas, Hazard, Christensen, Zappacosta

Hosté: Allen, Crouch, Grant, Choupo-Moting, Ngoy, Shaqiri, Souttar

Karty

Domácí: Pedro

Hosté: Diouf

Rozhodčí

Stadion

Stamford Bridge, London

Návštěva

41 433 diváků

Chelsea zápas prakticky rozhodla už v úvodních 23 minutách, kdy se prosadili Antonio Rüdiger, Danny Drinkwater a Pedro. Po změně stran triumf londýnského týmu ještě zvýraznili Willian z penalty a střídající Davide Zappacosta. "Blues" vyhráli čtvrté z posledních pěti kol a počtvrté za sebou neinkasovali.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Stoke 5:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 52. M. Salah, 76. M. Salah

Hosté: 3. Vardy

Sestavy

Domácí: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (89. Klavan) – M. Salah (83. Wijnaldum), Firmino, Mané (72. Oxlade-Chamberlain).

Hosté: Schmeichel – Amartey, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Gray, Ndidi, Iborra, Albrighton (83. James) – Mahrez (73. Okazaki) – Vardy (74. Slimani).

Náhradníci

Domácí: Mignolet, Klavan, Alexander-Arnold, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Lallana, Solanke

Hosté: Hamer, Dragović, James, Slimani, Thomas, Musa, Okazaki

Karty

Domácí: Milner, Can, Robertson

Hosté: Maguire, Ndidi

Rozhodčí

Neil Swarbrick – Scott Ledger, Andy Garratt

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

53 226 diváků

Liverpoolu se nepovedl začátek a už od třetí minuty prohrával po zásahu Jamieho Vardyho. Ve druhém poločase si však vzal slovo Salah, který nejprve v 52. minutě srovnal a čtvrt hodiny před koncem dokonal obrat.

Egyptský útočník zaznamenal 17 ligových gólů a ztrácí jednu branku na nejlepšího střelce Harryho Kanea z Tottenhamu. Liverpool protáhl sérii bez porážky na 15 soutěžních duelů.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Leicester 2:1
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: de Gea – Young, Lindelöf, P. Jones, Shaw – N. Matić, P. Pogba (C) – Mata, Lingard, Mchitarjan (65. Martial) – R. Lukaku (14. Rashford).

Hosté: A. McCarthy – Stephens, Jošida (C), Hoedt, McQueen – Romeu, P.-E. Höjbjerg – Tadić (82. Lemina), Ward-Prowse, Boufal (85. Redmond) – S. Long (80. Gabbiadini).

Náhradníci

Domácí: Romero, Blind, Rojo, Tuanzebe, Herrera, Martial, Rashford

Hosté: Forster, Pied, Bednarek, Davis, Lemina, Redmond, Gabbiadini

Karty

Domácí: Lingard, N. Matić

Hosté: P.-E. Höjbjerg, Hoedt, Boufal, Ward-Prowse

Rozhodčí

Pawson – Kirkup, West

Stadion

Old Trafford, Manchester

United už ve 14. minutě přišli o zraněného Romela Lukaka a bez svého nejlepšího střelce toho v ofenzivě moc nevymysleli. V závěru Paul Pogba přece jenom dostal míč do branky hostů, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Manchesterský tým mohl dopadnout i hůř, kdyby několik dobrých zákroků nepředvedl brankář David de Gea.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Southampton 0:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 84. Son

Hosté: 70. Obiang

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies (82. F. Llorente) – Moussa Sissoko (74. Lamela), Dier (74. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son – Kane.

Hosté: Adrián – Reid, Ogbonna, Rice – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Obiang, Masuaku – Lanzini (85. Carroll) – J. Hernández (65. A. Ayew).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Trippier, Lamela, Wanyama, Winks, Dembélé, Llorente

Hosté: Hart, Quina, Hakšabanović, Makasi, Ayew, Martínez, Carroll

Karty

Hosté: Carroll, Noble

Rozhodčí

Mike Dean – Simon Long, Daniel Cook

Stadion

Wembley Stadium, London

Návštěva

50 034 diváků

Fotbalisté Tottenhamu remizovali v dohrávce 21. kola anglické ligy s West Hamem 1:1, od porážky je v závěru uchránil korejský záložník Son Hung-min. Na pátém místě tabulky tak ztrácejí tři body na čtvrtý Liverpool.

V říjnu Tottenham doma s West Hamem prohrál v Ligovém poháru a ani tentokrát se mu proti londýnskému sokovi příliš nedařilo. V předchozích třech ligových zápasech přitom hráči Tottenhamu pokaždé zvítězili a nastříleli dohromady deset gólů.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - West Ham 1:1
Video se připravuje ...

Domácí měli od začátku převahu, jenže míč do branky West Hamu nedokázal dostat ani nejlepší ligový střelec Kane. Brankář Adrián si poradil i s Eriksenovou tečovanou střelou a v 70. minutě nečekaně poslal hosty do vedení dalekonosným pokusem Obiang.

Domácí pak za necelou čtvrthodinu vyrovnali z podobné situace. West Ham z posledních tří utkání vytěžil pět bodů a je patnáctý, ale od sestupového pásma má jen dvoubodový odstup.

Sestavy

Domácí: Darlow – Yedlin, Lascelles (C), Clark, P. Dummett – Ritchie (72. Ayoze Pérez), Merino (76. Shelvey), Hayden, Atsu – Gayle, Joselu (84. Jacob Murphy).

Hosté: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – March, Stephens, D. Pröpper, Knockaert – Groß – G. Murray (62. Hemed).

Náhradníci

Domácí: Shelvey, Murphy, Mbemba, Pérez, Diamé, Woodman, Manquillo

Hosté: Hemed, Baldock, Kayal, Izquierdo, Goldson, Schelotto, Krul

Karty

Domácí: Yedlin, Merino

Hosté: Knockaert, Dunk

Rozhodčí

Taylor – Nunn, Betts

Stadion

St James' Park, Newcastle upon Tyne

Návštěva

52 209 diváků

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Brighton 0:0
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Lössl – Hadergjonaj (46. Smith), Zanka, Schindler, Malone – Mooy, Hogg – Quaner (82. Williams), Ince (55. Lolley), van La Parra – Depoitre.

Hosté: Pope – Bardsley, K. Long, Mee, Taylor – Arfield, Cork, Hendrick (73. Vokes), Defour, Gudmundsson – Barnes (81. Wells).

Náhradníci

Domácí: Smith, Coleman, Cranie, Lolley, Williams, Hefele, Mounié

Hosté: Lowton, Marney, Vokes, Westwood, Walters, Wells, Lindegaard

Karty

Domácí: Zanka, Lolley

Hosté: Mee

Rozhodčí

Tierney – Wilkes, Masseyová

Stadion

John Smith's Stadium, Huddersfield, West Yorkshire

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Burnley 0:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33. Fraser, 89. Fraser

Hosté: 57. Gueye

Sestavy

Domácí: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké, A. Smith – Ibe, L. Cook (78. Arter), Gosling, Fraser – J. King (39. Afobe) – C. Wilson (85. Mousset).

Hosté: Pickford – Kenny, M. Keane, Jagielka (C), Cuco Martina – James McCarthy (46. Rooney), Schneiderlin, Gueye (71. Bolasie) – Lennon, Calvert-Lewin (55. Niasse), G. Sigurdsson.

Náhradníci

Domácí: Boruc, Simpson, Daniels, Arter, Pugh, Afobe, Mousset

Hosté: Robles, Williams, Holgate, Davies, Bolasie, Niasse, Rooney

Rozhodčí

Lee Probert – Simon Beck, Constantine Hatzidakis

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Everton 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11. Carrillo

Hosté: 86. J. Ayew, 90. L. Narsingh

Sestavy

Domácí: Gomes (C) – Janmaat, Wagué (64. Prödl), Kabasele, Zeegelaar – Doucouré, Watson – Carrillo (83. Pereyra), Cleverley, Richarlison – Okaka (77. Gray).

Hosté: Fabiański – Naughton, Mawson, F. Fernández (C), M. Olsson – Mesa (46. L. Narsingh), Clucas (81. Dyer), T. Carroll – Sanches – T. Abraham (57. McBurnie), J. Ayew.

Náhradníci

Domácí: Karnezis, Prödl, Holebas, Capoue, Pereyra, Sinclair, Gray

Hosté: Nordfeldt, van der Hoorn, Rangel, Fer, Dyer, Narsingh, McBurnie

Karty

Domácí: Carrillo, Doucouré, Prödl, Zeegelaar

Hosté: F. Fernández, T. Carroll

Rozhodčí

Martin Atkinson – Stephen Child, Harry Lennard

Stadion

Vicarage Road, Watford

Návštěva

20 002 diváků

Swansea v premiéře trenéra Carlose Carvalhala díky dvěma gólům v závěru vyhrála ve Watfordu 2:1 a posunula se na předposlední místo před West Bromwich.

SESTŘIH Premier League: Watford - Swansea 1:2
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

NEJ kuriozity Premier League: když brankář uklouzne a hráč Chelsea neumí hodit aut
Video se připravuje ...

NEJ zákroky Premier League: De Gea opět předvedl svoji výjimečnost
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud