19. srpna 2018 • 20:24

Džeko spasil AS Řím, Schick hrál na konci. Ronaldo při debutu gól nedal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu vyhráli při debutu hvězdného Cristiana Ronalda v italské lize na půdě Chieva 3:2. Obhájce titulu rozhodl o výhře až v nastaveném čase. Ronaldo odehrál celý zápas, střelecky se neprosadil. Neapol otočila utkání na hřišti římského Lazia a zvítězila 2:1. Nakonec uspělo i AS Řím, tři body na půdě FC Turín vystřelil ale až v poslední minutě Edin Džeko. Patrik Schick odehrál 15 minut.



Pětinásobný držitel Zlatého míče se postavil na hrot útoku vedle Dybaly a už ve třetí minutě mohl se spoluhráči slavit. Chiellini vrátil hlavou do vápna přetažený centr ze standardní situace a Khedira propálil Sorrentina.

Favorit kontroloval hru a vytvářel si další příležitosti. V 18. minutě vystřelil nebezpečně z hranice vápna Ronaldo, nečistě trefený míč ale letěl jen těsně vedle tyče.

Po půlhodině hry pálil těsně vedle horního růžku brány Costa, nakonec se ale prosadili z ojedinělé akce domácí. Stepinski si naskočil na Giaccheriniho centr a hlavou překonal krajana Szczesného v bráně Juventusu.

Cristiano Ronaldo se chytá za hlavu po jedné z neproměněných šancí
Cristiano Ronaldo se chytá za hlavu po jedné z neproměněných šancí

Po změně stran vypálil Ronaldo z velké dálky, jeho střela typickým způsobem zaplavala a Sorrentino ji nohou s obtížemi vyrazil. V 55. minutě fauloval Cancelo v pokutovém území Giaccheriniho a bývalý hráč Juventusu sám z penalty poslal domácí tým do vedení. "Stará dáma" inkasovala dva góly v úvodním zápase sezony poprvé od roku 1998.

Obhájce titulu ještě zvýšil tlak a v 75. minutě vyrovnal po rohovém kopu díky vlastnímu gólu Baniho. Vzápětí byl Ronaldo faulován na hranici pokutového území, jeho následnou tvrdou střelu z přímého kopu vyrazil Sorrentino.

Další souboj portugalské hvězdy a domácího brankáře nastal na konci řádné hrací doby. Po souboji o míč se srazili před bránou a odražený míč usměrnil do sítě Mandžukič. Po konzultaci s videem rozhodčí gól odvolal, zraněný brankář Chieva ale musel střídat.

Náhradní gólman Seculin čisté konto neudržel. Ve třetí minutě nastavení se prosadil Bernardeschi a zajistil turínskému týmu vítězný start do sezony.

Góly

Domácí: 38. Stępiński, 56. Giaccherini

Hosté: 3. S. Khedira, 75. Bani (vl.), 90+3. Bernardeschi

Sestavy

Domácí: Sorrentino (90+1. Seculin) – Tomović, Rossettini, Bani, Cacciatore – N. Rigoni, Radovanović, P. Hetemaj (78. Obi) – Depaoli, Stępiński (66. Djordjević), Giaccherini.

Hosté: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro – S. Khedira (84. Can), Pjanić – J. Cuadrado (56. Bernardeschi), Dybala, Costa (64. Mandžukić) – Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Šemper, Jaroszyński, Léris, Obi, Djordjević, Birsa, Pellissier, Meggiorini, Kiyine, Seculin, Tanasijević, Barba

Hosté: Benatia, Matuidi, Mandžukić, Barzagli, Pinsoglio, Perin, Can, Rugani, Bernardeschi, Bentancur

Karty

Domácí: Radovanović, Tomović

Rozhodčí

Pasqua – Costanzo, Liberti

Stadion

Marco Antonio Bentegodi, Verona

Neapol otočila s Laziem

Lazio se ujalo vedení v 25. minutě po Immobileho individuální akci. Nejlepší střelec minulé sezony Serie A se elegantní kličkou zbavil tří neapolských obránců a obstřelil Karnezise.

Vyrovnat mohl Zielinski, ale trefil pouze břevno. Úřadující vicemistr se tak dočkal až v nastaveném čase první půle, pohlednou kombinaci zakončil do prázdné brány Milik.

Čtvrtou výhru Neapole nad Laziem v řadě a první pod trenérem Carlem Ancelottim zařídil po změně stran technickou střelou Insigne. Také Římané nastřelili brankovou konstrukci, v 90. minutě trefil Acerbi hlavou pravou tyč Karnezisovy brány.

AS Řím zachránil Džeko, Inter padl

Fotbalisté AS Řím vstoupili do sezony výhrou 1:0 na hřišti FC Turín. V závěru rozhodl Edin Džeko. V tu chvíli už byl na hřišti i český útočník Patrik Schick, který nastoupil na posledních 15 minut.

Římané soupeře přestříleli, dvakrát trefili konstrukci branky, ale na gól si museli počkat. Až v 89. minutě poslal střídající Kluivert centr na zadní tyč, kde číhal Džeko a ranou z voleje obstřelil obránce pod břevno.

"Doufal jsem, že to Kluivert odcentruje na zadní tyč a naštěstí se tak stalo. Nebyl čas přemýšlet. Bylo kolem hodně hráčů, tak nebyla možnost to zpracovat. Musel jsem to prostě vystřelit. A je z toho jeden ze tří nejhezčích gólů mé kariéry. Loni jsem dal podobný, možná ještě hezčí, ale tenhle byl důležitější," řekl Džeko.

Zahajovací zápas naopak nevyšel Interu Milán, který prohrál 0:1 na půdě Sassuola. I přes letní posílení se nedokázal prosadit v útoku, a tak duel rozhodla penalta z 27. minuty, kterou proměnil Berardi.

Boloňa doma prohrála se Spal 0:1. Český záložník Ladislav Krejčí v dresu poražených šanci nedostal. Alespoň bod mohl slavit Antonín Barák, jehož Udine remizovalo 2:2 na hřišti nováčka z Parmy, když prohrávalo už o dvě branky.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Chievo - Juventus Turín 2:3
Branky: 38. Stepinski, 56. Giaccherini z pen. - 3. Khedira, 77. vlastní Bani, 90.+3 Bernardeschi

Lazio Řím - Neapol 1:2
Branky:
25. Immobile - 45.+2 Milik, 59. Insigne

FC Turín - AS Řím 0:1
Branka: 89. Džeko

Sassuolo - Inter Milán 1:0
Branka: 27. Berardi z pen.)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud