14. července 2020 • 17:01

Sneijderův návrat. Začne jako amatér, pak liga? Chce zhubnout, říká bratr

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nizozemský reprezentant Wesley Sneijder se vrátí k fotbalu v amatérském klubu z rodného Utrechtu. Podle médií to však pro šestatřicetiletého záložníka pravděpodobně bude jen přestupní stanice na cestě do prvoligového celku FC Utrecht, který mu už nabídl angažmá.



Sneijder začne trénovat v týmu DOS Holland Stichtse Boys, v němž pracuje jeho bratr Jeffrey. „Wesley chce zhubnout a něčím se zaměstnat. Rád by hrál, zase by ho to bavilo,“ řekl novinářům.

Sneijder zahájil kariéru v roce 2002 v Ajaxu Amsterodam, odkud po pěti letech odešel do Realu Madrid. Hrál také za Inter Milán, Galatasaray Istanbul, Nice a naposledy v katarském klubu Al Gharráfa. Poslední zápas absolvoval v prosinci 2018.

Za nizozemskou reprezentaci odehrál Sneijder rekordních 134 utkání. V roce 2010 se stal vicemistrem světa a o čtyři roky později získal bronz. Návratem k fotbalu by napodobil někdejšího spoluhráče z národního mužstva Arjena Robbena, jenž se po roční pauze nedávno dohodl na smlouvě s Groningenem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud