Karel Häring
24. srpna 2012 • 10:43

Baroš nejspíš zůstane v Galatasarayi. Ale ve hře je i Španělsko, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš nepřestoupí do Besiktase Istanbul, ani do žádného jiného klubu v Turecku. Momentálně je nejreálnější varianta, že minimálně do zimního přestupového okna zůstane v Galatasaray, ve hře je však i odchod do Španělska. 



Milan BarošFoto Barbora Reichová Sport
Podle tureckých médií se měl Milan Baroš stát součástí výměny mezi istanbulskými giganty Galatasarayem a Besiktasem. Opačným směrem měl putovat Portugalec Ricardo Quaresma, což prý druhý jmenovaný klub odmítl.

Agent českého útočníka Pavel Paska ovšem tvrdí, že istanbulský rival chtěl získat jeho klienta na přestup.

„To nebyla výměna, spíš snaha Besiktase získat Baroše. Ale my jsme si s Milanem zanalyzovali situaci a dohodli se, že v rámci Turecka nic měnit nebudeme, to raději zůstane v Galatasarayi do konce smlouvy, která končí 30. června 2013. Jedním z důvodů je velká rivalita, která mezi kluby panuje,“ řekl Paska deníku Sport.

Potvrdil, že Baroš v průběhu léta odmítl nabídku z Číny, naopak angažmá v klubu Bani Yas (Spojené arabské emiráty), který vede bývalý trenér Sparty Jozef Chovanec, ztroskotalo na odstupném, jež Galatasaray požadoval.

Podle Pasky se o někdejšího útočníka Liverpoolu zajímala i španělská Celta Vigo. Celek z Galicie se vrátil mezi elitu, ovšem Baroš nabídku odmítl. Do La Ligy by přesto mohl zamířit.

„Pravděpodobně to vypadá, že v Galatasarayi zůstane, ale šance na přestup tady pořád je. Kam? Španělsko, ale to je jediné, co vám v tuto chvíli můžu říct,“ uvedl Paska, který před více než deseti lety prodal Baroše za 180 milionů korun do Liverpoolu. Takové sumy jsou v současnosti za české hráče nereálné

„Skutečnost je taková, že na transferovém trhu paběrkujeme. Příjmy směrem do Česka se rapidně snížily. Ale nemám strach o budoucnost, roste dobrá generace ročníků 92 a 93, objevují se noví talentovaní hráči, například Lukáš Masopust (Jihlava) nebo Marián Kovář (Slovácko),“ říká jejich agent.

Právě Kovář by měl podle informací Sportu od příští sezony působit v Jablonci.

Milan Baroš nejspíš zůstane v Galatasarayi, ale ve hře je stále přestup do Španělska.Foto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud