2. března 2013 • 21:45

To jsi podělal, styď se, řval gólman Valdés na sudího

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelonský brankář Victor Valdés se vztekal a urážky se z jeho úst sypaly na sudího. Tak končil šlágr španělské ligy El Clásico. Katalánci prohráli s Realem Madrid na jeho půdě 1:2. Navíc cítili křivdu, v závěru se podle nich měla kopat v nastavení penalta po zákroku madridského Sergia Ramose na Adriana. „To jsi podělal, že se nestydíte,“ nebyl k utišení brankář lídra španělské ligy.



Barcelona sice vede španělskou ligu o parník, ale její hráči končili El Clásico vytočení na nejvyšší mez. Měli pocit, že je sudí poškodil. Chtěli penaltu v úplném závěru poté, co se v pokutovém území po střetu se Sergiem Ramosem skácel k zemi Adriano.

„Jasná penalta,“ shodli se hráči katalánského týmu. „Ani náhodou,“ křičeli Madridští. Rozhodčí Pérez Lasa dal za pravdu domácím a pokutový kop nenařídil. Ramos mával rukou nad hlavou, že nefauloval a hrálo se dál. Adriano se jen chytil za hlavu a zůstal ležet na hřišti.

VIDEO: Podívejte se na situaci, kvůli níž běsnil gólman Valdés


To nemohl rozdýchat gólman poraženého týmu Valdés, přiřítil se až k arbitrovi a z pár centimetrů mu křičel do obličeje. „Že vám není hanba. To jste podělal, styďte se,“ křičel pořád dokola.

Divoce přitom gestikuloval rukama. Výsledek změnit nemohl, protože zápas skončil, dosáhl jedině toho, že dostal červenou kartu a teď mu hrozí trest zastavení činnosti na čtyři utkání, protože sudí dal vše do zápisu.

„Po ukončení hry, když jsme ještě byli na hřišti, mi začal hráč Barcelony Victor Valdés nadávat. Křičel mi zblízka do tváře kvůli jednomu mému rozhodnutí,“ popsal sudí.

„Ve svém počínání neustal ani poté, co viděl červenou kartu. Pořád křičel a museli ho odtrhnout až jeho spoluhráči. Stejně ale pořád křičel i cestou do šaten, ať se stydím.“

Madridský list As tvrdí, že podle disciplinárního řádu ve Španělsku může teď Valdes vyfasovat trest zastavení činnosti na čtyři až dvanáct zápasů kvůli urážlivému chování směrem k rozhodčímu.

Nejspíš vyfasuje flastr na spodní hranici, jako se stalo madridskému Sergiu Ramosovi po vyloučení se Celtou Vigo. Ramos tehdy utrousil směrem k sudímu: „Ty jsi ale darebák. Všichni jste k…y!“

Poté se snažil omluvit prostřednictvím sociální sítě Twitter, ale to už mu nepomohlo. Nehrál jeden zápas kvůli vyloučení a další čtyři proseděl kvůli urážkám.

Další z obránců Gerard Piqué už po utkání hovořil ve smířlivějším tónu, byť penaltový zákrok viděl jako jasný faul.

To jste podělal, že se nestydíte, křičel na rozhodčího po El Clasiku gólman Barcelony Victor Valdés. A viděl červenou kartu.Foto EPA

„Cítili jsme všichni, že to byla penalta. Ale tenhle výrok sudího nás neomlouvá za to, že jsme prohráli. Nemůžeme spoléhat, že sudí něco odpíská. Měli jsme udělat pro vítězství daleko víc,“ zlobil se obránce Barcy.

„Ale nehráli jsme zase tak špatný zápas. Myslím, že remíza by byla spravedlivá,“ doplnil obránce v hodnocení pro televizní stanici Canal Plus.

„Samozřejmě, že nás štve, že jsme prohráli s Realem druhý zápas za sebou. My musíme vyhrávat každý zápas,“ štvalo Piquého.

„Ale jsme dost silní na to, že se přes tuhle nepříjemnost dostaneme a budeme zase vítězit.“

Stejně hovořil i technický ředitel katalánského týmu a bývalý vynikající gólman Andoni Zubizarreta. „Faul na Adriana byl víc než jasný, mělo to skončit remízou. Ta by byla spravedlivá,“ vykládal.

Ani remízu by ale nebral jako dobrý výsledek. „Chceme vždycky vyhrát, i když máme v čele tabulky náskok,“ doplnil.

Olej do ohně ještě přilil obránce Sergio Ramos, nejdůležitější postava sobotního zápasu. Messi totiž vyrovnal na 1:1 poté, co prostřelil míč mezi nohama beka Realu. Pak Ramos vstřelil vítězný gól, kdy se prosadil hlavou. Strhl si z ruky kapitánskou pásku, políbil ji a sklouzl se po kolenou.

Následně se ještě Sergio Ramos nachomýtl k neodpískané penaltové situaci, po níž Barcelonští zuřili. V televizním rozhovoru si nebyl jistý, zda došlo ke kontaktu s nohou hráče Barcelony... I tak si ale užíval.

„Vyhrát ligu je pro nás asi pořád nemožné, ale je to lepší, než když jsme ztráceli šestnáct bodů. Do konce ligy ještě zbývá dost dlouhá doba a stále je matematická šance, že by to mohlo vyjít. Real má povinnost o titul bojovat,“ vykládal Ramos pro Canal Plus.

„Když vyhrajete dvakrát El Clásico takhle rychle za sebou, tak nám to určitě pomůže i v Lize mistrů, kde nás čeká Manchester United,“ tvrdil obránce.

To jste podělal, že se nestydíte, křičel na rozhodčího po El Clasiku gólman Barcelony Victor Valdés. A viděl červenou kartu.
To jste podělal, že se nestydíte, křičel na rozhodčího po El Clasiku gólman Barcelony Victor Valdés. A viděl červenou kartu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud