10. prosince 2013 • 11:54

Tiskovku Realu Madrid před Ligou mistrů narušili Greenpeace

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapit, ale i rozesmát hvězdy fotbalového Realu Madrid před zápasem Ligy mistrů v Kodani se povedlo zástupcům hnutí Greenpeace. Ti totiž narušili tiskovou konferenci klubu, když se za zády trenéra Carla Ancelottiho a hráče Pepého spustil transparent projektu „Zachraňme arktidu, dejme Gazpromu červenou kartu“.



Situace nastala během pondělní tiskové konference španělského velkoklubu. Trenér „Bílého baletu“ Ancelotti a hráč Pepé odpovídali na otázky novinářů a najednou se za jejich zády rozvinul transparent hnutí Greenpeace. Jejich projekt bojuje proti aktivitám Gazpromu, který sponzoruje Champions League.

VIDEO: Transparent Greenpeace narušil tiskovou konferenci Realu

Pořadatelé se ho sice co nejrychleji snažili odstranit, ale dění pochopitelně nemohlo uniknout přítomným zástupcům médií i samotného Realu Madrid. Spouště fotoaparátů cvakaly naplno, Na tváři Pepého se v tu chvíli rozzářil úsměv, i kouč Ancelotti se otáčel, co se děje. Za chvíli byl transparent pryč a jelo se dál podle plánu.

UEFA už v minulosti potrestala švýcarský FC Basilej pokutou 30 000 eur poté, co aktivisté Greenpeace narušili říjnový zápas Ligy mistrů proti německému Schalke 04. Tehdy sudí přerušil utkání zhruba na pět minut kvůli tomu, že se aktivisté spustili na lanech ze střechy St Jakob Park Stadium a rozvinuli obří transparent proti aktivitám Gazpromu v Arktidě.

Basilej byla proto potrestána za nedostatečnou pořadatelskou službu a nezvládnutí organizace utkání. Možná bude nyní zahájeno disciplinární řízení i s dánským klubem.

Greenpeace kritizuje plynárenský koncern Gazprom kvůli zřízení ropné vrtné plošiny ve vodách arktidy.

Tiskovou konferenci Realu Madrid před zápasem Ligy mistrů v Kodani narušil transparent hnutí Greenpeace. Trenér Carlo Ancelotti i hráč Pepé byli překvapení.
Tiskovou konferenci Realu Madrid před zápasem Ligy mistrů v Kodani narušil transparent hnutí Greenpeace. Trenér Carlo Ancelotti i hráč Pepé byli překvapení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud