2. května 2014 • 10:32

Hráči Barcelony se rozloučí s Vilanovou vzkazem na dresech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony vzdají během sobotního ligového zápasu ještě jednou hold zesnulému trenérovi Titu Vilanovovi. K domácímu utkání proti Getafe nastoupí ve zvláštních dresech, na nichž bude na prsou vedle loga klubu zlatě vyšitý nápis "Tito, per sempre etern" (Tito, navždy věčný).



Před utkáním se bude na obřích obrazovkách na Nou Campu promítat video připomínající Vilanovův život a jeho hráčskou i trenérskou kariéru v Barceloně. Zápas pak začne minutou ticha.

Fanoušci se mohou s oblíbeným trenérem, který od roku 2011 bojoval s rakovinou, rozloučit na pietním místě přímo na stadionu. Pro kondolence je jim k dispozici i zvláštní e-mailová adresa TitoEtern@fcbarcelona.cat. Na ní se dosud sešlo více než 12 tisíc vzkazů.

Vilanova zemřel 25. dubna. V letech 2008 až 2012 působil v Barceloně jako asistent trenéra Pepa Guardioly a po jeho odchodu tým převzal. V sezoně 2012/13 klub dovedl ke španělskému titulu s rekordním ziskem 100 bodů, 19. července ale z funkce kvůli další recidivě nemoci odstoupil.

Vilanovova rodina během smutečního obřadu v barcelonské katedrále
Vilanovova rodina během smutečního obřadu v barcelonské katedrále

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud