4. září 2014 • 18:44

Proč Real nekoupil Falcaa? Kvůli Ronaldovi a dopisu Di Maríi!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva skončily přestupové spekulace, už se derou na svět první velké fotbalové kauzy. Není velkým překvapením, že jedna z nich se týká přestupu útočníka Radamela Falcaa, o kterého mělo zájem mnoho movitých klubů. Dlouho to vypadalo, že Kolumbijec zamíří do Realu Madrid, jenže nakonec skončil v Manchesteru United. A podle španělských médií za to mohl z velké části kritický a pro vedení Realu podlý dopis Ángela di Maríi, který zamířil právě do týmu United. Své ke všemu řekla i hlavní hvězda Realu Cristiano Ronaldo.



Ángel di María se nerozešel s Realem zrovna v dobrém. Po odchodu do United napsal fanouškům dopis na rozloučenou, jak bývá v poslední době zvykem. Jenže Argentinec to trochu přehnal.

„Nikdy jsem nechtěl z Realu odejít. Odletěl jsem na MS po zisku Décimy s nadějí, že z klubu přijde nějaký signál. Ten ale nikdy nepřišel. Žádal jsem jen o fér přístup, nemá to nic společného s mým platem,“ tvrdil Di María.

To se ale Realu Madrid vůbec nelíbilo. Di María totiž podle důvěryhodných zdrojů odešel právě kvůli výši svého platu. A madridský klub našel velmi brzy hlavního viníka. Agenta Argentince Jorge Mendese.

Jenže Mendesovým klientem je zároveň Radamel Falcao. A vztahy mezi prezidentem Realu Florentinem Pérezem a Mendesem ochladly po kauze Di Maríi natolik, že madridský klub přestal s agentem vyjednávat.

Tím padnul i přestup kolumbijského střelce. Představitel Realu Pérez se měl dokonce nechat slyšet, že „kdybychom koupili Falcaa, mohl by tu dělat prezidenta rovnou Jorge Mendes“. Real tak přivedl z Manchesteru Javiera Hernándeze, který je s rolí žolíka smířený.

Své měl navíc nadřízeným říct i portugalský útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo. „Ronaldo preferoval Benzemu. I proto nakonec přestup Falcaa padl,“ píší ve Španělsku.

Nebylo by to poprvé, kdy slavný Ronaldo pomohl svému spoluhráči. Před rokem dokonce srdnatě hájil právě Di Maríu. I díky Portugalci pak dostal v Realu přidáno a klíčovou roli k tomu.

Nyní ale Argentinec musel z kola ven. A vedení Realu na něj nebude vzpomínat v dobrém.

Důležité ovšem bude pro Real vyřešit i vztahy s Mendesem, který je často označován za fotbalového „superagenta“. V madridském klubu totiž působí další tři jeho klienti. Fabio Coentrao, Pepe a pozor, také Cristiano Ronaldo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud