Tomáš Podvín
31. prosince 2015 • 17:38

Legenda Novotný: Sparta ukázala sílu v Evropě, ale Plzeň má výhodu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opět hájil barvy své milované Sparty, tentokrát v Silvestrovském derby. Čtrnáctinásobný ligový mistr Jiří Novotný dělal, co mohl, ale jeho tým nakonec se Slavií padl 3:5. „Slavia byla o něco lepší a tu výhru si zasloužila,“ uznal po utkání legendární fotbalista.



Derby je pro oba tábory vždy prestižní záležitostí a znát to bylo i při tom Silvestrovském. Jiří Novotný spoluhráče hecoval, jednou se dokonce obořil na rozhodčího, když měl pocit křivdy. Po utkání, ve kterém Sparta nakonec prohrála 3:5, už to ale bral s nadhledem. „Kousat to budu, než dojdu do kabiny. Pak je to v pohodě,“ smál se.

Novotný, který získal v dresu Sparty rekordních čtrnáct ligových titulů, pochopitelně klub svého života nadále pozorně sleduje. Jinak tomu nebylo ani na podzim. „Co se týče Evropské ligy, Sparta ukázala svoji sílu, ale bohužel to nedokázala potvrdit v lize. Tam body zbytečně ztrácela,“ hodnotil.

„Naopak Plzni se v Evropské lize moc nedařilo, ale u nás doma vyhrávala. A dokázala zvládnout i zápasy, ve kterých se jí tolik nedařilo,“ popisoval Novotný největšího sparťanského rivala v boji o titul.

Jiří Novotný: Sparta ukázala v Evropě sílu, ale zisk titulu bude těžký
Video se připravuje ...

Kdo tedy bude v květnu podle bývalého reprezentanta slavit ligový primát? „Jako sparťan věřím, že to Sparta zvládne, ale bude to mít hodně těžké. Plzeň bude mít navíc výhodu v tom, že nebude nastupovat v Evropské lize,“ myslel si Novotný.

Může kartami zamíchat pražská Slavia, která nastartovala velmi ambiciózní projekt? „Jedna věc je, že má za sebou silný magnát v čínských majitelích a dostatek peněz na posily, což už využívá. Možná to ale bude trvat, protože ti hráči potřebují čas na to, aby se sehráli. Každopádně šance, že jim to klapne hned, taky je,“ říkal.

A jak se velký sparťan Novotný tváří na přestup Josefa Hušbauera, který do Slavie zamířil právě z letenského klubu? „Pepa ve Spartě bohužel nenastupoval a rozhodl se pro Slavii. Posílil konkurenta, ale já to beru tak, že to je fotbalový život,“ uzavřel.

Minuta ticha za Srníčka. Otevřel brány do Anglie, zaznělo při derby
Video se připravuje ...

Fotbalisté pražské Sparty během Silvestrovského derby
Fotbalisté pražské Sparty během Silvestrovského derby

Luboš Kozel: Věřím že se Slavia po změně majitele dostane na vrchol
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud