10. března 2016 • 11:02

ŠEST důvodů krachu Kladna: Tlak, truhlář v brance i fantom první ligy

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
  • Kladno senzačně končí už ve čtvrtfinále 1. ligy. Podívejte se na šest důvodů krachu ambiciózního týmuKladno senzačně končí už ve čtvrtfinále 1. ligy. Podívejte se na šest důvodů krachu ambiciózního týmuFOTO: Koláž iSport.cz

    Mise nesplněna! Kladenský sen o extralize se rozplynul už ve čtvrtfinále. Suverénní vítěz WSM ligy narazil na s chutí hrající Ústí nad Labem a sezona pro něj předčasně končí. Máme pro vás šest hlavních důvodů, proč Jágrovo Kladno v klíčové fázi selhalo.  

  • Nervozita a tlak

    smutek hráčů KladnaFoto Michal Beránek (Sport)

    Ústecký lídr Jaroslav Roubík měl na konci série jasno. „Nebyli jsme lepším mužstvem, ale ta nervozita a tlak na kladenské hráče byl cítit,“ uvedl kapitán outsidera. Kladenský tahoun Václav Skuhravý zcela rezolutně vyloučil, že by zvýšená nervozita měla vliv na průběh série.

    „S tímhle se hráči musí přeci vyrovnat. Hrajeme o semifinále 1. ligy. Je tohle snad mistrovství světa...? Jestli by měli být kluci pod tlakem v takové situaci, tak to ten hokej nemusí vůbec hrát,“ nekličkoval sedmatřicetiletý účastník mistrovství světa 2008 v Kanadě. Na druhé straně hráči Ústí si celou sérii užívali a týmové nadšení z nich bylo na ledě hodně cítit.

  • Zranění opor

    Obrovský smutek hokejistů Kladna, kteří nezvládli čtvrtfinálovou sérii s Ústím.Foto Michal Beránek (Sport)

    V nejdůležitější části sezony zradilo kladenské hráče to nejdůležitější - zdraví. Zvláště bodoví tahouni týmu nebyli podle slov trenéra Kladna zcela v pořádku.

    „Mančaft je poměrně mladý a byla smůla, že hned v prvním utkání nám zranili Davida Stacha, hrál se zraněným meniskem s velkým sebezapřením. Víťa Bílek do toho boje vstoupil s virózou. Přidala se ještě další zranění," popsal problémy trenér Jindřich Lidický.

     
  • Truhlář Volke

    Ústí slaví postup: Jan Pohl, brankář Martin Volke, Jakub SoukupFoto Michal Beránek (Sport)

    Ten příběh si určitě ještě pamatujete! Chytající truhlář před lety šokoval hokejovou extraligu, když tápající Litvínov posunul do play off a málem ve čtvrtfinále vyřadil pozdějšího mistra z Třince. Po letech v nižších soutěžích pohádkový příběh brankář Martin Volke zopakoval.

    Nejprve se střídal s talentovaným kolegou Jakubem Soukupem. V klíčovém šestém utkání však v brance dostal přednost snad nejslavnější český truhlář a vychytal Ústí postup!

  • Letka zkázy

    Střelec postupové branky Ústí Jaroslav RoubíkFoto Michal Beránek (Sport)

    Jaroslav Roubík (4+8), David Tůma (7+4), Jan Kloz (1+7) to jsou statistiky členů první řady Slovanu, která v šesti utkáních nashromáždila neskutečných 31 kanadských bodů a v podstatě sama rozhodla celou sérii. „Společný hokej nás neskutečně baví. Těším se na každý trénink i zápas,“ popsal společnou chemii ústecký útočník Roubík.

  • Extra motivace

    Petr Tenkrát ještě v kladenském dresu.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Druhá útočná řada Slovanu – Tenkrát, Melka, Kuchler. Co mají tihle borci společného? Všichni jsou to dlouholetí hráči kladenského klubu. Teď však ke smůle Rytířů stáli na druhé straně barikády, na straně vítěze. Všichni tři útočníci proti svému mateřskému klubu měli zvýšenou motivaci, která na ledě byla znát.

    „V Ústí je snad pět Kladeňáků, a tak bylo to dost vyhrocené,“ po vypadnutí utrousil trpce kladenský trenér Jindřich Lidický.

  • Ztráta formy

    Kladenský útočník David Stach v sérii s Ústím nepotvrdil dominanci ze základní části.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Jen se podívejte, jak byly kladenské opory v základní části suverénní. Talentovaný útočník David Stach překonal rekord Václava Prospala v produktivitě první ligy. Kladenský patriot Vítězslav Bílek vytvořil nové střelecké maximum, ale v play off Kladnu forma osobností chyběla.

    Zkušený Bílek se v šesti utkáních neprosadil ani jednou. Jen tak pro připomenutí, v základní části vstřelil úctyhodných pětačtyřicet branek. Stach se dvěma góly také nesplnil očekávání. Střelecky táhnul Rytíře pouze s pěti góly Denis Kindl, mladší bratr floridského obránce Jakuba Kindla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud