30. ledna 2018 • 04:30

Jágrovy návraty do Kladna: dominance, nadšení i vyprodané haly

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr se do Kladna vrátil už několikrátJaromír Jágr se do Kladna vrátil už několikrátFOTO: sport

    Kariéra Jaromíra Jágra v NHL se s velkou pravděpodobností definitivně uzavřela. Legendární útočník však bude alespoň nějakou dobu bavit české fanoušky a nejvíce ty v rodném Kladně. Slavná osmašedesátka se do "svého" města vrátila v minulosti již několikrát a vždy to byla parádní představení. Připomeňte si je v našem přehledu!

  • 1994/95

    Jaromír Jágr v dresu Kladna při výluce NHL v roce 1994Foto Jaroslav Legner (Sport)

    zápasů: 11
    bodů: 22 (8+14)

    Byla to první zkrácená sezona NHL, do mateřského klubu přicestoval z Pittsburghu. Už jako slavný hráč, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. Lidé na něj byli nažhavení. Na ledě zářil, ostatní jednoznačně převyšoval, ale někdy to měl i dost těžké. Když se objevil v Plzni, na starost si ho vzal útočník Jaroslav Kreuzman, který na vlasatého mága vyrukoval s drsnou osobní obranou. „Dodnes to mám na talíři. Aspoň díky něčemu si mě lidé pamatují,“ usmívá se. Během výluky stihl Jágr další dvě krátké evropské štace.

    25 let Jaromíra Jágra v NHL - od vlasatého zjevení po legendu, která bořila rekordy
    Video se připravuje ...

  • 2004/05

    Šlágr kola se odehraje v Pardubicích, které hostí Kladno i s veterány Pavlem Paterou (vlevo) a Jaromírem JágremFoto Pavel Mazáč (Sport)

    zápasů: 17
    bodů: 28 (11+17)

    Další úžasné představení. Celkem ho vidělo 118 598 fanoušků přímo v arénách, vyprodával jednu za druhou. V Kladně se sešel opravdový výkvět, vedle Jágra nechyběli bratři Kaberleové nebo Pavel Patera s Martinem Procházkou. Jágr opět dokázal vyprodávat stadiony. Kamkoliv přijel, byl kolem něj poprask. V posledním utkání s Libercem si připsal čtyři body (2+2), Kladno stylově gólem přes celé hřiště v poslední sekundě porazilo Liberec. Potom odešel do ruského Omsku. Výluka nakonec trvala celou sezonu.

    Zlaté NAGANO: 20 let od zázraku ve Sport Speciálu. Právě v prodeji!
    Video se připravuje ...

  • 2012/13

    To bylo pořádné překvapení! Nikdo před zápasem s Litvínovem nečekal, že se Jaromír Jágr objeví na ledě.Foto Barbora Reichová (Sport)

    zápasů: 34
    bodů: 57 (24+33)

    Původně se mohlo zdát, že je fenomén s číslem 68 už v extralize okoukaný. Ale kdeže! Opět obrátil Česko vzhůru nohama. Potřetí. Kladno vyprodávalo venkovní zápasy, na Jágra se stály fronty. Hvězda si to užívala, ochotně se podepisovala, fotila se s fanoušky. „Moc se mi to tady líbilo, všem lidem děkuju!“ vzkázal, když se vydával do Dallasu. S lidmi začal ve velkém komunikovat prostřednictvím Facebooku, jeho stránka se stala hitem. I když odešel po konci výluky zpátky do NHL, až do konce sezony zůstal nejproduktivnějším hráčem týmu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud