Jaroslav Kalina
1. prosince 2018 • 18:56

Plekanec v akci: dojemné přivítání, vymetená šibenice i skvělá oslabení

Autor: Jaroslav Kalina, adl
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Plekanec s Jaromírem Jágrem na střídačce KladnaTomáš Plekanec s Jaromírem Jágrem na střídačce KladnaFOTO: Mária Rušinová (Blesk)

    Tomáš Plekanec má za sebou obnovenou premiéru za Kladno! V sobotním 30. kole Chance ligy pomohl Rytířům před téměř vyprodanou arénou k výhře 4:2 nad Litoměřicemi. Už na začátku zápasu se dočkal královského přivítání od fanoušků, kteří si připravili i dojemné choreo. Plekanec byl v zápase hodně vidět a byl to právě on, kdo v 25. minutě otevřel skóre krásnou střelou do šibenice. Kromě toho tradičně zářil i při oslabení a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu. Podívejte se na Plekancovy momenty z prvního zápasu po návratu z NHL.

  • Dojemné přivítání

    Každému hrdému Kladeňákovi a zřejmě i slavnému navrátilcovi se musela udělat pořádná husina. Tomášovi Plekancovi se při obnovené premiéře v dresu Rytířů dostalo velkého přivítání. Velmi se podobalo comebacku Jaromíra Jágra během minulé sezony.

    V okamžiku, kdy se na kostce nad ledovou plochou objevilo jeho jméno, začali kladenští fanoušci jásat. Poté se na kostce nad ledem pustilo video, které připomínalo Plekancovo mládí, hokejové začátky v Kladně a největší úspěchy v kariéře.

    Obrovský aplaus diváků se opakoval, když se hvězdný Kladeňák vynořil ze střídačky. Ještě před úvodním vhazováním duelu s Litoměřicemi se v domácím kotli objevilo emotivní choreo s nápisem: „Tady jsi doma. Díky Tome vítězi!“

    Tomáš Plekanec už září v dresu KladnaFoto Mária Rušinová (Blesk)

  • Vymetená šibenice

    V první dvacetiminutovce se to sice nepovedlo, druhá třetina ale patřila výhradně Plekancovi. Jágrův „dar z nebes“ se s rodným městem přivítal parádní trefou hned při svém debutu.

    Gólová premiéra Tomáše Plekance! Takhle trefil šibenici proti Litoměřicím
    Video se připravuje ...

    Běžela 25. minuta a Rytíři se opět snažili překonat soupeře v přesilovce. Početní výhoda se ale Kladnu vůbec nedařila. Naopak měly větší šanci oslabené Litoměřice. Pak se však hosté dopustili kardinální chyby. Během již ubráněného oslabení se trenéři rozhodli vystřídat, při tom ale zapomněli na kladenský útok, který se v pěti hráčích mohutně hnal k soupeřově bráně, kde zůstali pouze dva hráči.

    Tentokrát se nahrávka na Plekance povedla znamenitě. Vteřinu od konce početní výhody rozjetý kladenský „princ“ po Vampolově přihrávce neminul a po šesti letech se znovu dočkal nadšeného vděku kladenských fanoušků.

    Plekanec ale klidně mohl přidat ještě druhý gól. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny za stavu 4:1 jel se spoluhráčem Patrikem Machačem v přečíslení na Tomáše Krále. Mladý útočník ale zkušenému centrovi, který byl před prázdnou bránou, nepřihrál.

    Tomáš Plekanec slaví gól s hráči KladnaFoto Michal Beránek (Sport)

  • Eso do oslabení

    Kladenští trenéři se mohou plácat po zádech, získali skvělého fachmana do nepohody. Bývalý reprezentační kapitán jasně ukázal v početních oslabeních, že bude svému týmu nesmírně platný. Na Plekancovu hru byl spoleh. V kladenském pásmu nedovolil soupeřům z Litoměřic žádnou větší akci.

    Pro Rytíře navíc získával drahocenný čas při urputném dotírání u mantinelu či vyhazování kotoučů. V 5. minutě útočícím hostům dokonce ujel a vytvořil si parádní šanci, se kterou měl litoměřický gólman Tomáš Král těžkou práci.

    Plekanec po prvním zápase za Kladno: Budeme se ještě zlepšovat. Kdy nastoupí za Kometu?
    Video se připravuje ...

    Tomáš Plekanec přebírá cenu pro nejlepšího hráče zápasuFoto Mária Rušinová (Blesk)

  • Taktika v přesilovce: všechno na č. 14

    Ze jmen v kladenském útoku musel mít soupeř v oslabení pěkně nahnáno. K přesilovkovému komandu pověstného střelce Rytířů Petra Vampoly nyní přibyl Tomáš Plekanec. Litoměřičtí svojí nedisciplinovaností dopřáli Kladnu během první třetiny přesilovku pět na tři. Při této velké šanci na gól samozřejmě nechyběla ani hvězdná posila.

    Z Plekance se ale najednou stal magnet. Místo toho, aby členové kladenského útoku rozjeli ostrou palbu na branku hostů, mířili všechny kotouče směrem na zkušeného centra vracejícího se z NHL. Minimálně dvakrát se Plekancovi povedlo ohrozit soupeřovu svatyni, ale z velmi těžkého úhlu. Rytíři nakonec dvojnásobné přečíslení nevyužili a dokonce málem inkasovali z následné protiakce Litoměřic.

    Hokejisté Kladna i s Tomášem Plekancem slaví výhru nad LitoměřicemiFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud