Jiří Vítek
Premium
22. února 2019 • 14:30

O trade deadline vypráví Plekanec a Michálek. Které kluby se rozvášní?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí končí v NHL přestupní období. Favorité posilují a týmy na dně tabulky cílí na budoucnost. Které kluby budou nejvíce posilovat? A které řeší, kudy dál? Dočtete se na konic článku v galerii. Perné dny před sebou každopádně mají hráči, manažeři i agenti. Své dojmy a vzpomínky na konec přestupního okna přináší Zbyněk Michálek a Tomáš Plekanec, kteří sami byli aktéry výměn.



Je to jeden z vrcholů sezony, při nichž hokejoví fanoušci nepotřebují k projevení emocí, aby jejich tým vstřelil či inkasoval gól. Závěr přestupního období je v Kanadě i Americe sledovanou událostí. Každého zajímá, jak jednotlivé týmy posílí či oslabí před závěrečnou fází sezony.

„Trade deadline je v Kanadě hodně sledovaná, je to velká událost. Od rána běží přímý přenos, je to skoro až národní svátek, dalo by se říct,“ líčí obránce Zbyněk Michálek.

Velká sledovanost, které pomohl i rozmach sociálních sítí, přispívá k tomu, že se přímí aktéři výměn občas dozvědí o změně angažmá od novinářů či příbuzných dříve, než jim to sdělí manažeři. To byl také Michálkův případ, který před čtyřmi lety putoval z Arizony do St. Louis.

„Chystal jsem se na trénink, když mi zavolal jeden z novinářů, který pracoval v televizi. Měl na mě číslo a chtěl rozhovor s tím, že jsem byl vyměněný do St. Louis,“ vzpomíná zkušený bek, který nyní nastupuje v extralize za Kometu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud