21. října 2021 • 06:31

Pastrňák s Noskem bodovali, Bruins přesto padli. Vegas - St. Louis 1:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asistence Tomáše Noska a Davida Pastrňáka k výhře Bostonu nevedly. Bruins kvůli nepovedené třetí třetině podlehli ve středečním programu NHL Philadelphii 3:6 a nenavázali na výhru z prvního zápasu proti Dallasu. Výhru Flyers dvěma góly vystřelil Cam Atkinson.



Asistence Tomáše Noska a Davida Pastrňáka k výhře Bostonu nevedly. Bruins kvůli nepovedené třetí třetině podlehli ve středečním programu NHL Philadelphii 3:6 a nenavázali na výhru z prvního zápasu proti Dallasu. Výhru Flyers dvěma góly vystřelil Cam Atkinson. St. Louis zdolalo Vegas 3:1 a v tomto ročníku ještě neprohrálo.

Hokejisté Bostonu byli ve Philadelphii střelecky aktivnějším týmem, v počtu střel na branku dominovali 40:25. V prvních dvou třetinách dokázali na vedení Flyers vždy odpovědět, třetí část však nezvládli a inkasovali rozhodující tři branky.

Nosek si první bod v novém působišti připsal u trefy Karsona Kuhlmana na 1:1. Pardubický rodák, který do Bruins přišel před sezonou z Vegas, našel mezi kruhy Trenta Frederica, jehož střelu Kuhlman dorazil za Martina Jonese.

Vyrovnání na 3:3 zařídil v 39. minutě po Pastrňákově akci Brad Marchand. Zakončení českého kanonýra po vytočení zpoza branky Jones vyrazil pouze na Marchandovu hůl a zkušený Kanaďan svým třetím gólem v sezoně srovnal.

Třetí třetinu ovládli hokejisté Philadelphie a díky trefám Atkinsona, Travise Konecného a Seana Couturiera vyhráli jasně 6:3. “Nejdůležitější střídání jsou ta po vstřeleném nebo inkasovaném gólu. Není příjemné inkasovat v poslední minutě třetiny, ale my jsme dokázali výborně zareagovat,” řekl Atkinson, jenž v čase 40:58 vstřelil vítězný gól Philadelphie.

Flyers bodovali ve všech třech zápasech a s pěti body se posunuli na čtvrté místo Východní konference. Výrazný podíl na povedeném vstupu do ročníku má druhá formace Joel Farabee (3+3), Derick Brassard (1+4), Cam Atkinson (3+1), jejíž členové zaznamenali v prvních třech duelech 15 kanadských bodů.

„Hrajeme jednoduchý hokej. Když se nám nedaří, snažíme se aktivně napadat, díky čemuž získáváme spoustu puků. Ze zisků poté pramení i naše šance,“ popsal herní styl druhého útoku Farabee, jenž je na startu sezony nejproduktivnějším hráčem týmu.

Hokejisté St. Louis zvládli i třetí zápas v novém ročníku. Blues vyhráli ve Vegas 3:1 a posunuli se do čela Západní konference. Obrat proti Golden Knights nastartoval na začátku druhé třetiny svou první trefou v dresu Blues Brandon Saad. Vedoucí gól vstřelil v 50. minutě Vladimir Tarasenko a pojistku do prázdné branky přidal Ivan Barabašev.

Blues, do jejichž kádru se v předsezonní přípravě nedokázal protlačit Michael Frolík, vyhráli první tři zápasy poprvé od sezony 2017/18.

Góly

Domácí: 08:08. Atkinson, 19:51. Farabee, 21:58. Laughton, 40:58. Atkinson, 51:17. Konecny, 59:02. Couturier

Hosté: 16:48. Kuhlman, 28:38. T. Hall, 39:00. B. Marchand

Sestavy

Domácí: M. Jones (Hart) – R. Ellis, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Braun, Yandle – Konecny, Couturier (A), Giroux (C) – Atkinson, Brassard, Farabee – J. van Riemsdyk, Laughton, Lindblom – N. Thompson, Aube-Kubel, MacEwen.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Forbort, Carlo (A), M. Reilly, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Craig Smith, Coyle, T. Hall – N. Foligno, Haula, DeBrusk – Kuhlman, T. Nosek, Frederic.

Rozhodčí

Pollock, Morton – Cormier, Kelly

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

15 310 diváků

Góly

Domácí: 08:17. W. Karlsson

Hosté: 23:21. Saad, 49:49. Tarasenko, 58:48. I. Barbašev

Sestavy

Domácí: Lehner (Brossoit) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – N. Roy, Stephenson, Dadonov – Kolesar, Patrick, Krebs – Leschyshyn, B. Howden, W. Carrier.

Hosté: Binnington (Husso) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Neal, B. Schenn (A), Kyrou – Tarasenko, R. Thomas, I. Barbašev – K. Kostin, Bozak, Neighbours.

Rozhodčí

Rehman, Syvret – Shewchyk, Cherrey

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

17690 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud