7. června 2009 • 09:48

Babcock: Budeme lepším týmem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou prohrách v Pittsburghu odpověděli hokejisté Detroitu rázným způsobem na sílící pochybnosti o jejich fyzické kondici a zvyšující se únavě s rostoucím počtem odehraných zápasů.



V klíčovém pátém utkání si Red Wings poradili se soupeřem 5:0 a od obhajoby Stanleyova poháru je dělí jedna výhra.

"Je to nesmírně důležité vítězství. Další skvělou zprávou je, že budeme mít několik dní volna. V tomto okamžiku je to nejlepší věc jakou jsme mohli dostat. Budeme lepším týmem," uvedl trenér Detroitu Mike Babcock a nesouhlasil s tím, že by jeho svěřenci byli z náročného programu utahaní.

"Neustále okolo sebe slyším, jak staří jsme. Ale Dacjuk nebo Zetterberg nejsou staří. Stejně tak Hossa nebo Mule (Franzén)," reagoval kouč Detroitu. "Neměli jsme dost sil a energie, když nám nasázeli několik gólů. Vypadalo to, že v pátém utkání to postihlo zase je. Je zajímavé sledovat, jaký má vliv vstřelený gól na únavu hráčů," vysvětloval Babcock, s jehož slovy souhlasil i trenér Pittsburghu Dan Bylsma.

Detroit zdemoloval Penguings, titul má na dosah >>>

"Kdybychom dali první branku my, tak se zápas vyvíjel úplně jinak. Ale stále bylo ještě dost času na to utkání zvrátit, takže bych neřekl, že se jednalo o rozhodující moment duelu. Určitě je to ale povzbudilo.

"Trenér Detroitu mohl konečně využít služeb ruského útočníka Pavla Dacjuka, který v předchozích sedmi zápasech chyběl kvůli zranění nohy. "Čím více jsem hrál, tím jsem se cítil pohodlněji," líčil své pocity Dacjuk, který na ledě strávil sedmnáct a půl minuty.

"Samozřejmě to je trochu těží začínat finálovou sérii, když jsem pro zranění chyběl, ale jsem připraven hrát více," dodal Dacjuk.Ruský útočník v zápase zaznamenal dvě asistence, po faulu na jeho osobu využili Red Wings přesilovou hru, z níž padl třetí gól a za svůj výkon byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Lepší byl pouze Henrik Zetterberg, s nímž hrál v jedné formaci. Švédský hokejista zaznamenal gól a asistenci. Společně oba zastínili a ubránili Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina, kteří dohromady nasbírali tři minusové body a shodně jen jednou vystřelili.Oba byli zároveň vyloučeni, přičemž Malkin dokonce třikrát.

Právě nedisciplinovanost dala ráz dalšímu vývoji utkání, neboť Red Wings v přesilových hrách třikrát udeřili. Na jednom z nich se asistencí podílel český útočník Jiří Hudler.

"Vyhráli jsme tu v loňském finále páté utkání a zároveň i v základní části jsme si odvezli vítězství, takže jsme byli sebevědomí," prohlásil Crosby. "Když ale nehrajete vůbec dobře, nemůžete dělat nic jiného než se zlepšit. A my se musíme zlepšit, situace je teď pro nás naprosto jasná," zdůraznil.

V utkání si Pittsburgh od druhé třetiny vypracoval minimum šancí a umožnil brankáři Chrisi Osgoovi vychytat druhou nulu v letošním play off a celkově patnáctou v kariéře.

"Další zápas hrajeme až za tři dny, těžko říci, zda to bude mít na ně nějaký vliv. Pro nás je důležitější, že teď budeme mít čas na odpočinek," uvedl Osgood, jehož protějšek Marc-Andre Fleury obdržel pět branek z 21 střel a nechal se vystřídat po pátém gólu Mathieuem Garonem.

"Nemůžu být šťastný, prohráli jsme 0:5," komentoval své rozpoložení Fleury, jehož na střídačce utěšoval opět nehrající český útočník Petr Sýkora.Hokejisté Detroitu mohou o obhajobě Stanleyova poháru rozhodnout ve středu v Pittsburghu, kdy se od 2:00 SELČ hraje šesté utkání.

"Před námi je několik dní volna a využijeme je k tomu, abychom se stmelili a znovu zkoncentrovali. Vedou jen o jedno utkání, nyní se budeme snažit využít energii domácího prostředí k opětovnému vyrovnání stavu série," podotkl trenér

Pittsburghu Bylsma.Statistika však není hráčům Penguins příliš nakloněna. Ve čtrnácti z devatenácti finálových sérií, které byly po čtyřech zápasech nerozhodné, získal Stanleyův pohár vítěz pátého duelu.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud