13. května 2013 • 13:30

Hertl se dvakrát oklepal a září dál. Teď už jen dát konečně gól!

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během turnaje putoval sestavou. Nevěděl, na čem je. Jeden den z nej trenér Hadamczik udělal přesilovkový mozek, příští duel ho nechal sledovat jen ze střídačky. Proti Kanadě dostal 19letý mladík opět šanci v centru prvního útoku a rozhodně nezklamal.



I v zápasech, kdy jeho spoluhráči připomínali bludné Holanďany, hýřil aktivitou. Na svém prvním seniorském mistrovství světa si svou hrou vysloužil respekt. „Klobouk dolů, co tady v tom věku předvádí,“ vysekl mu poklonu po prvním kláních Radim Vrbata.

Proti Kanadě spolupráce v elitní formaci s Voráčkem a Hudlerem fungovala. Hertl si dokonce aktivním pohybem vysloužil i přihrávku do samostatného úniku. Brankář Smith ale jeho bekhendový blafák stihl zneškodnit.

Stejně jako všech jedenáct Hertlových dosavadních pokusů na turnaji skončil i tento neproměněný. Je vidět, že ho to žere. Uvědomuje si, že produktivita se od něj očekává.

I proto po slavnostní akci, kdy předával památeční dres k 90. narozeninám nejlepšímu kanonýrovi reprezentační historie Vladimíru Zábrodskému, nezapomněl na své trápení: „Doufám, že mi to přinese štěstí, když jsem mu mohl podat ruku.“

Ani proti Kanadě Hertl svou střeleckou nemohoucnost neprolomil. Opět byl ale vidět. A to se nelíbilo hráčům v červených dresech...

Už v 9. minutě inkasovala česká naděje tvrdý náraz na mantinel, po kterém mu i spadla helma. Když se z něj během první pauzy definitivně oklepal, uvítali ho Kanaďané hned při úvodním střídání druhé části dalším tvrdým hitem.

Předkloněný Hertl se za kanadskou brankou natahoval pro puk, absolutně nepřipraven na náraz. Toho využil zkušený obránce Robidas, který ho trefil svým pozadím do nechráněného krku. Otřesený reprezentant úder zaledoval a létal znovu.

Snad získá pro finální fázi klid s tím, jak rapidně se zlepšila hra celého týmu. Třeba už v úterý proti Norsku, kdy Česku půjde o postup do čtvrtfinále.

Duchene a Eberle tvrdě dohráli u mantinelu Tomáše Hertla
Duchene a Eberle tvrdě dohráli u mantinelu Tomáše Hertla

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud