28. dubna 2018 • 19:05

USA - Česko 4:1. Osmnáctka favorita neskolila. O bronz se utká se Švédy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Další senzaci mladá česká krev nezopakovala. Hokejisté reprezentační osmnáctky v semifinále mistrovství světa nevyzráli na favorizované Američany, na které vyrazili po famózním postupu přes Kanadu a prohráli 1:4. Brankář Lukáš Dostál čelil celkem 47 střelám soupeře. Jediným úspěšným českým střelcem byl kapitán Libor Zábranský. Český výběr se v neděli od 12.30 utká o bronzové medaile proti Švédům, kteří padli v severském derby s Finy.     



Svěřenci trenéra Davida Bruka ve čtvrtfinále nečekaně vyřadili favorizovanou Kanadu a ani v souboji s úřadujícími světovými šampiony nebyli favority. Do první velké šance se dostal Jeník, brankáře Knighta ale pokořit nedokázal. I díky tomu se Američané ve 4. minutě dostali do vedení, když Dostála překonal Hughes.

Gólman Brna ale stejně jako ve čtvrtfinále chytal výborně a zlikvidoval řadu soupeřových šancí. Z brejku jej nepřekonal Caufield, v podobné šanci neuspěl na druhé straně ani Lauko. V 18. minutě trefil Jacob Pivonka, syn bývalého československého reprezentanta Michala Pivoňky, tyč.

Dalšího gólu se Američané dočkali ve druhé třetině, ve které měli souvislý tlak od úvodního vhazování. Ve 22. minutě Dostála překonal po rychlém protiútoku Wahlstrom, který měl později i výhodu trestného střílení. Další branku ale nepřidal.

V polovině utkání sice dokázal snížit Zábranský, ale výběr USA inkasovaný gól nepoznamenal. Zámořští hráči nadále diktovali tempo a jen díky Dostálovi byli Češi ve hře. V 36. minutě sice zvýšil Stastney střelou od modré čáry na 3:1, ale jinak si Dostál ve druhé části připsal 18 zákroků. Jeho protějšek Knight měl jen tři.

V 43. minutě přidal čtvrtý gól Američanů Weiss a bylo jasné, že obrat se konat nebude. Ústřední postavou utkání byl i nadále Dostál, jenž si připisoval jeden zákrok za druhým. Popáté ale již neinkasoval.

ONLINE přenos utkání USA - Česko sledujte ZDE<<<

Góly

Domácí: 03:37. Hughes, 21:04. Wahlstrom, 35:47. Stastney, 42:48. Weiss

Hosté: 30:54. Zábranský

Sestavy

Domácí: Knight (Deridder) – Eichwede-Wilde, M. Samuelsson (C), Miller, Stastney, York, Emberson, A. Samuelsson – Hughes, Wahlstrom, Farabee – Wise, Gruden (A), Caufield – Hain, Turcotte, Giles – Janicke, Weiss, DeBoer – Pivonka (A).

Hosté: Dostál (Dvořák) – Zábranský (C), Haš, Malík, Klejna, Doktor, Adámek – Lauko (A), Jeník, Kvasnica (A) – Pekař, Blümel, Čajka – Gajarský, Plášek ml., Střondala – Sklenář, Pytlík, Kropáček – Teplý.

Rozhodčí

Alarie (CAN), Holm (SWE) – Nordlander (SWE), Shishlo (RUS)

Stadion

Návštěva

6459 diváků

Výsledky mistrovství světa hokejistů do 18 let v Rusku

Semifinále

Finsko - Švédsko 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky: 8. Hirvonen, 18. Kotkaniemi.

O udržení - 2. zápas

Francie - Švýcarsko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Branky: 16., 28. a 43. Kohler, 15. Wetter, 22. Weibel, 50. De Nisco. První zápas: 2:5.

Švýcarsko se zachránilo, Francie sestoupila do divize IA.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud