Pavel Ryšavý
19. května 2019 • 21:06

Krach i spor. My jsme Slováci, vzkázal Hudáček kouči. Expert ho sejmul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Namlsali celé Slovensko. Domácí tým začal v Košicích mistrovství světa famózně, přejel nadupanou Ameriku jak zamrzlé jezero 4:1. A pak? Osudné porážky. Dvakrát ztratil vítězné zápasy v poslední minutě, takže se slovenské modlitby upínaly k silnému Německu. Kdyby jakkoliv porazilo USA, byli svěřenci kanadského kouče Craiga Ramsayho ještě ve hře o čtvrtfinále. Prohrálo ale 1:3. Takže? Dovidenia. Konec ve skupině. Útočník Libor Hudáček navíc vysvětlil, že tým trenéra poslouchat nebude.



Opakuje se úplně ten samý příběh, jaký se Slovensku stal na olympiádě. Nejdřív totální euforie. V Jižní Koreji porazilo Rusko, pozdějšího vítěze turnaje. A pak? Nezdar střídal nezdar, tým nakonec padl i se Slovinskem a pakoval se v nejkratším možném termínu domů.

Na mistrovství světa to dopadlo stejně. Euforická výhra nad USA zažehla naději, jak bude zase jednou dobře. Nebude. Slovensko základní skupinu nezvládlo, v poslední minutě ztratilo vyhrané zápasy s Kanadou a Německem. Mohlo mít šest bodů plus. Takhle už teď ví, že čtvrtfinále se odehraje bez něj.

Zápas mezi USA a Německem sledovalo přímo v hledišti několik slovenských hokejistů. Partička dlouho mačkala palce, aby outsider vyhrál. Matematika totiž říkala, že jakákoliv výhra nechávala pořadatele mistrovství světa dál ve hře o postup. Triumf nakonec slavily Spojené státy a podřízly suchou slovenskou větev. „Fandili jsme, a nevyšlo to. Během turnaje jsme měli všechno ve vlastních rukách, teď už ne. Můžeme si za to sami,“ mrzelo brankáře Marka Čiliaka, který bitvu sledoval živě z tribuny.

Slovenský brankář Denis Godla si zachytal na šampionátu poprvé proti Itálii
Slovenský brankář Denis Godla si zachytal na šampionátu poprvé proti Itálii

Slovensko tak pošesté v řadě nepostoupilo do čtvrtfinále. Přitom na domácím MS si věřilo. Přijeli hráči z NHL jako Andrej Sekera nebo Tomáš Tatar. Byl to jeden z nejsilnějších výběrů za poslední roky. A taky selhal.

Navíc se ukazuje, že v týmu nepanuje úplně zdravá atmosféra. Trenér Craig Ramsay se po výhře nad Velkou Británií čertil, že tým sice vyhrál 7:1, ale absolutně neplnil taktické pokyny: „Musíme porozumět detailům hry, jak se posouvat dopředu, abyste dali gól. Je důležité, aby všichni hráli stejně a pochopili to. Nechali jsme se unést, hráli jsme opět na krásu a ztráceli puky.“

Liberecký útočník Libor Hudáček mu pak v rozhovoru pro SME.sk vysvětlil, proč si tým jel svoje. „Trenér byl nervózní, že nehrajeme, co od nás chce. Ale my jsme Evropani. Slováci. Hráli jsme to, co jsme chtěli my. Vypadalo to jinak, než si představoval on, ale pobavili jsme lidi,“ zahlásil.

To samozřejmě nezůstalo bez odezvy. „Kdyby se Libor někdy ve své kariéře ptal, proč s takovým talentem a tak šikovnýma rukama nikdy nehrál NHL, nebo se neudržel v kvalitní soutěži, tak přesně na to svým vyjádřením odpověděl,“ sejmul ho v televizi bývalý obránce Boris Valábik. A dodal, že tohle by si nedovolily nikdy ani největší hvězdy jako Zdeno Chára nebo Marian Gáborík.

Hudáček ukázal absenci respektu k trenérovi. „U mě by takový hráč, který dehonestuje práci ostatních, skončil,“ dodal Valábik.

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 7 6 0 0 1 36:11 18
2. Finsko 7 5 0 1 1 22:11 16
3. Německo 7 5 0 0 2 18:18 15
4. USA 7 4 1 0 2 27:15 14
5. Slovensko 7 3 1 0 3 28:19 11
6. Dánsko 7 1 1 1 4 18:23 6
7. Velká Británie 7 0 1 0 6 9:41 2
8. Francie 7 0 0 2 5 14:34 2

Ledecká fandila přímo v Bratislavě. Kluci mě mají na své straně, věřím v zlato, říká
Video se připravuje ...

Dvojrozhovor: Je to čest nosit jeho číslo na dresu, říká Gudas o tátovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud