23. září 2016 • 04:45

Česko - USA 4:3. Bratři Michálkové řídili další popravu favorita

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se loučí se Světovým pohárem vítězně. Svěřenci trenéra Jandače už bez naděje na postup do semifinále zakončili své vystoupení v Torontu výhrou nad USA 4:3. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Milan Michálek. Pojistili si tak třetí místo ve skupině, ze které postoupila Kanada a tým Evropy, USA zůstali jasně poslední.



Američané nejdříve dvakrát dotáhli ztrátu, když na trefu Zbyňka Michálka odpověděl v první třetině Joe Pavelski a pak na gól Milana Michálka reagoval Justin Abdelkader. Poté ale získali ve druhé třetině během 39 vteřin týmu kouče Josefa Jandače dvoubrankový náskok Andrej Šustr a znovu Milan Michálek. Američané už jen snížili zásluhou gólu Ryana McDonagha.

V osmé minutě chytil Mrázek lapačkou pokus Pavelkého, Češi se ubránili při vyloučení po Mrázkově faulu a zaváhání v defenzívě nepotrestal Stepan, který ještě zadovkou hledal Kanea. Ve 13. minutě se radovali z vedení Češi, když při signalizovaném vyloučení od modré čáry prostřelil Bishopa přes stínícího Hanzala Zbyněk Michálek.

Američané vyrovnali v 15. minutě při druhém trestu za faul pro českého gólmana. Rychlou kombinaci po asistencích Kanea a Pariseho zakončoval kapitán Pavelski. Američané měli více ze hry, ale stav neotočili.

V úvodu druhého dějství prověřil dvakrát Mrázka Kane, na druhé straně Frolík nezamířil přesně bekhendem. V 25. minutě po chybné rozehrávce Carlsona neprostřelil Bishopa Birner a neuspěl ani z dorážky Voráček . Ten se probíjel vzápětí do další šance, ale zmařil mu ji Parise a hned z brejku málem sám udeřil.

Jandačův tým přestál závěrečný tlak


Ve 27. minutě skóroval Jandačův tým. Po tečované střele Nakládala si srazil puk do vlastní branky Suter a gól byl připsán Milanu Michálkovi. Vzápětí při vyloučení Hemského pomohla Mrázkovi pravá tyč.

Češi si mohli následně pojistit vedení, ale Bishop si po přečísleních poradil s ránami Jordána i Zbyňka Michálka. V 35. minutě uvolnil od levého mantinelu na pravém kruhu Byfuglien Abdelkadera a bylo vyrovnáno.

Ve 37. minutě připravil Voráček pozici pro Šustra, který z pravé strany prostřelil u bližší tyčky klubového spoluhráče z Tampy Bishopa a ve svém šestém reprezentačním startu si připsal první trefu. Za 39 vteřin zvýšil Milan Michálek, který se trefil z levého kruhu nad lapačku.

V úvodu třetí třetiny hráli Češi sice přesilovku, ale sami inkasovali. Po Wheelerově přihrávce se za bránícím Voráčkem prosadil McDonagh. Kaneovi pak zabránil ve vyrovnání Mrázek. V 58. minutě jej nepřekonal ani Abdelkader, který byl faulován Hanzalem. Češi ale při přesilovce soupeře umocněné power play odolali a závěrečný tlak soupeře přečkali.

Hokejový Světový pohár v Torontu - skupina A:

ČR - USA 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Z. Michálek (Palát, Hanzal), 27. M. Michálek, 37. Šustr (J. Voráček, Michael Frolík), 38. M. Michálek (Hemský, Polák) - 15. Pavelski (Parise, P. Kane), 35. Abdelkader (Byfuglien, Suter), 43. McDonagh (Wheeler, Dubinsky). Rozhodčí: Dwyer, Lee - Cormier, Miller (všichni Kan.). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 11.987.

ČR: Mrázek - Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán, Polák, Kempný , Kundrátek - J. Voráček, Hanzal, M. Michálek - Pastrňák, Plekanec , Palát - Hemský, Sobotka , Michael Frolík - Jaškin, Birner. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček .

USA: Bishop (41. Schneider) - Niskaken, Suter, Carlson, McDonagh, Byfuglien, J. Johnson - P. Kane, Stepan, J. van Riemsdyk - Parise, Pavelski, Oshie - Abdelkader, Dubinsky, Palmieri - Wheeler, Pacioretty, Kesler. Trenéři: John Tortorella, Jack Capuano, Scott Gordon, Phil Housley, John Hynes a Mike Sullivan.

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud