Premium
16. května 2020 • 19:00

POLEMIKA: Určuje Pešánova nabídka Říhovi nový směr, nebo je laciná?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán nabídl svému předchůdci Miloši Říhovi, aby s ním byl na střídačce při srpnovém turnaji evropské Tour v Brně. Má to smysl? Experti na iSport premium rozebírají, zda jde o gesto směřující ke spojení hokejových mozků, které strádající český hokej potřebuje, nebo jde jen o snahu zaujmout a loučení by mělo proběhnout jinak a jinde.



Pavel Ryšavý

ANO, ukazuje to cestu

Možná si při tom nápadu klepete na čelo. Na co taková komedie? Proč tahat Miloše Říhu zpátky na turnaj, který se hraje v srpnu a nic neřeší? Navíc do něj půjdou hráči, kteří několik měsíců neodehráli zápas. Tým aby vybírala spíš kartářka než trenér. A kdo ví, jestli do haly pustí fanoušky. Bude to jen bezvýznamná čárka, pár pouťáků na rozehřátí. Všechno sedí. Jenže přece Pešánovo gesto vnímám jako důležitý krok. Tady vůbec nejde o to, aby Říha hokejové hry v Brně vyhrál, vyprášil Rusy, zmrazil Finy a znemožnil Švédy. Pešánův nápad beru hlavně jako dost podstatný symbol, že by se mohly měnit pořádky. V hokejovém prostředí totiž asi sotva najdete dva lidi s rozdílným přístupem k práci a pohledem na hokej než Pešána a Říhu. Akci s návratem starého barda na lavičku beru tak, že Pešán chce ukázat, že velká ega mají jít v českém hokeji stranou a on půjde příkladem.

Schválně, kolikrát jste slyšeli a četli, jak trenérské mozky v Česku musí spolupracovat? Zkoušet spolu nalézt další cesty? Máte pocit, že se tak opravdu děje? Určitě to nebude tak, že by nový reprezentační kouč chtěl s tím bývalým probírat každý týden svoje reporty. Ale tímhle nápadem mu vzdává úctu: „OK, třeba nesouhlasím s

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud