14. prosince 2021 • 13:47

Gulaš si o ZOH nezahraje. Měl pozitivní test na COVID, navíc trénoval s týmem

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát v dresu české hokejové reprezentace zřejmě není zkušenému útočníkovi souzeno. Milan Gulaš, který byl trenéry národního týmu nominován na ruský Channel One Cup, se na akci v Praze a Moskvě nepředstaví. Kapitán Českých Budějovic, který chtěl po dvou letech během druhé reprezentační přestávky zabojovat o olympiádu v Pekingu, měl pozitivní test na COVID-19 a český výběr tak opouští. Pětatřicetiletý forvard navíc trénoval na úvodním srazu mužstva kouče Filipa Pešán. Zástupci reprezentace ovšem na sociálních sítích potvrdili, že všichni hráči mají kromě očkování i negativní výsledky testů.



„V současné chvíli čekáme na konfirmační test, abychom případně potvrdili správnost včerejšího Milanova testu. Přesto jsme sáhli k tomu, že jsme Milana z preventivních důvodů izolovali od týmu a odcestoval domů,“ řekl kouč Filip Pešán v on-line rozhovoru s novináři.

„Zbytek týmu měl PCR testy negativní a přistoupili jsme k tomu, že jsme hráče dali na jednolůžkové pokoje. Vše se snažíme dělat v souladu s hlavní hygieničkou města Prahy, aby nám potvrdila správnost našeho postupu. Konzultujeme s ní další kroky, co všechno bychom měli udělat podle pravidel,“ uvedl Pešán, který neplánuje před čtvrtečním domácím duelem v O2 arene s Finskem povolávat žádného náhradníka. Národní tým pokračuje v přípravě podle naplánovaného programu.

„Dnešní trénink proběhl bez Milana Gulaše . Hráči mají pokyny, aby se zbytečně neshlukovali a trávili čas na svých pokojích. Trávíme dál čas v naší bublině, aby případně nedošlo k dalším problémům,“ řekl Pešán. „Další testy proběhnou ve středu a ve čtvrtek a také v pátek v Rusku. Uděláme všechno, aby tam nebyl nikdo pozitivně testován na covid a aby se případně pozitivní hráč nebo člen realizačního týmu vůbec nedostal do letadla,“ doplnil kouč. Národní tým odletí do Moskvy ve čtvrtek večer po utkání s Finy.

Gulaš měl pozitivní test navzdory prevenci nastavené před srazem národního týmu. „Okamžitě po příjezdu jsme testovali hráče PCR testem a hráči měli povinnost s negativním PCR testem přicestovat už do Prahy, přesto nám včera ve večerních hodinách oznámili, že je jeden pozitivně testovaný,“ uvedl Pešán. „Výsledek jsme znali až po tréninku. Všechny postupy byly zpětně odsouhlasené, že se nedalo nic jiného dělat. Uvidíme na středečních respektive čtvrtečních PCR testech, jestli k něčemu došlo nebo nedošlo, ale Milana jsme okamžitě izolovali,“ dodal kouč.

O možném doplnění týmu do Moskvy uvažuje, ale čeká na vývoj. „Nabrífovali jsme útočníky, kteří jsou náhradníky, aby dneska prošli PCR testem ve svém bydlišti, ale nechceme je v současné situaci nějak brzy zvát k týmu. Počkáme, jak se situace vyvine. Budou případně připraveni nastoupit až do letadla nebo se s týmem ve čtvrtek potkat a odcestovat, kdyby došlo k nějakým dalším zjištěním.“

Gulaš v minulosti přišel z různých důvodů o start na pěti světových šampionátech a zranil se také těsně před olympijskými hrami v Pchjongčchangu v závěru generálky proti Finsku, hrané v Soulu. V letech 2010 a 2014 byl v širším kádru již v dějišti MS, ale nakonec se nedostal na soupisku a odjel .

„Vidí to podobně a my to vidíme taky. K tomu se bohužel nedá říct nic jiného, než že má obrovskou smůlu,“ komentoval Pešán jeho absenci v generálce před únorovou olympiádou v Pekingu. Gulaš si zahrál z velkých akcí jen na MS v roce 2019 v Bratislavě, kam jej kouč Miloš Říha dodatečně nominoval v průběhu turnaje.

K reprezentaci se dnes připojila šestice hráčů včetně Michala Řepíka a Vladimíra Sobotky , o jejichž účasti se ještě v pondělí jednalo po stížnosti Sparty kvůli jejich plánovanému nasazení na všechna tři utkání. Oba útočníci tak se Spartou neodcestovali k odvetnému zápasu čtvrtfinále Ligy mistrů proti švédskému Rögle.

„Dnes dopoledne se připojili k mužstvu a absolvovali trénink tak, jak jsme byli původně domluvení. Jsme rádi, že se našlo tohle řešení a minimálně pro tuto chvíli považujeme tento případ za uzavřený,“ řekl ČTK tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund k jednáním generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda se Spartou. „Petr Nedvěd nabídl vedení Sparty, že se s ním rád sejde a vysvětlí jim svůj přístup a vedení reprezentace k nominaci v této výjimečné olympijské sezoně a ta nabídka pochopitelně platí i nadále,“ dodal Zikmund.

S týmem už trénovali také centr David Krejčí z Olomouce a obránci Lukáš Klok z Nižněkamsku, Libor Šulák z Vladivostoku a Filip Pyrochta z Lappeenranty. „Kromě Milana Gulaše byli na ledě všichni,“ uvedl Pešán, který plánuje proti Finsku zařadit Řepíka se Sobotkou do útoku s Krejčím. Útočník Michael Špaček z Frölundy, kterého čeká ještě dnes zápas Ligy mistrů proti Leksandu, se připojí až ve středu.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 25. 1. 2022
19:06
25. 1. 2022
Hokej

Úřadující vítěz Stanleyova poháru Tampa Bay bude v NHL nějaký čas postrádat hvězdného útočníka Nikitu Kučerova. Osmadvacetiletý ruský hokejista byl zařazen na takzvaný covidový protokol. Kučerov se přitom teprve nedávno vrátil do hry po zranění v dolní části těla, které ho připravilo o 32 zápasů. V probíhajícím ročníku dosud nastoupil k 11 zápasům a zaznamenal pět branek a 12 přihrávek.

Zprávy ze dne 25. 1. 2022
14:37
25. 1. 2022
Česko

Biatlonista Adam Václavík měl po příjezdu ze Světového poháru v Anterselvě pozitivní test na koronavirus. Čtvrteční odlet s většinou české výpravy na zimní olympijské hry do Pekingu nestihne. Informoval o tom biatlonový svaz.

Zprávy ze dne 25. 1. 2022
13:51
25. 1. 2022
Svět

Někdejší medailista z mistrovství světa v krasobruslení Michail Koljada nebude závodit na olympijských hrách v Pekingu. Účast mu znemožnil pozitivní test na koronavirus. Ve tříčlenné ruské sestavě ho nahradí Jevgenij Semeněnko, pátý muž nedávného mistrovství Evropy.

Zprávy ze dne 25. 1. 2022
12:53
25. 1. 2022
SK Slavia Praha

Fanoušci Slavie se nedostanou na první zápas úvodního kola vyřazovací fáze fotbalové Konferenční ligy na stadionu Fenerbahce Istanbul (17. února). Podle pražského klubu v Turecku kvůli pandemii covidu-19 platí na všechna utkání zákaz vstupu pro hostující příznivce.

Slavia vzhledem k vysokému počtu nakažených nepředpokládá, že by se aktuální opatření v Turecku ještě do začátku vzájemného duelu změnila. Čeští mistři tak na svém webu vyzvali fanoušky, aby do Istanbulu na zápas necestovali. Odveta v Edenu je na programu ve čtvrtek 24. února.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud