Jaroslav Kalina
15. března 2019 • 23:24

Krupp o zklamání z konce Sparty: Pár dní to potrvá. Byla to vyrovnaná série

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První misi v českém hokeji zakončil už v předkole. Německý trenér Uwe Krupp musel po porážce 1:5 s Vítkovicemi skousnout brzké vyřazení Sparty. Se svým hokejovým mužstvem svedl proti Ostravanům vyrovnanou sérii, podle kouče Pražanů však rozhodly detaily, které v pravý čas ve svůj prospěch využil soupeř. „Samozřejmě jsme nyní všichni zklamaní. Potrvá nám pár dní, než to vstřebáme, ale poté už budeme přemýšlet nad příští sezonou a začneme se připravovat,“ řekl bývalý vynikající obránce.



Před začátkem základní části si trenér Uwe Krupp určitě nepředstavoval, že se Spartou nedosáhne ani čtvrtfinále. Opak je však pravdou. Po krkolomné dlouhodobé části, ve které Pražané bojovali o účast ve vyřazovací části, se německá hokejová legenda na sparťanské střídačce musí smířit s brzkým koncem, o který se postaraly Vítkovice.

„Gratuluji Vítkovicím k postupu. Byla to seriózní série. Stejně jako v předchozích zápasech jsme i v pátek měli dost šancí. V mnoha částech naší hry jsme hráli docela dobrý hokej, ale nedokázali jsme v koncovce proměňovat šance,“ řekl Krupp při své poslední pozápasové tiskové konferenci v sezoně o jedné z hlavních bolístek Pražanů v sérii.

SESTŘIH: Sparta – Vítkovice 1:5. Konec trápení! Pražané mají po sezoně
Video se připravuje ...

Herní vystoupení Sparty v předkole neviděl úplně špatně. Kladně hodnotil především obranu, na které Krupp se svým kolegou Jaroslavem Nedvědem hodně stavěli. „Kluci v obraně odvedli dobrou práci. Myslím, že jsme hráli dobře v mnoha ohledech. Zápasy rozhodovaly maličkosti. Strávili jsme hodně času při přípravě na sérii s Vítkovicemi. Po úvodních porážkách jsme věděli, že nás nečeká lehká práce proti nim. Ve čtvrtém zápase jsme hráli podobně jako ve čtvrtek, ale Vítkovice se trefily v pravý čas. Celkově byla série dost vyrovnaná,“ prozradil sparťanský vůdce střídačky.

Na stranu soupeře měl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu slova chvály. Velký kredit dával Vítkovicím za skvělou ofenzívu, která se prosazovala v důležitých momentech. Krupp nezapomněl ani na Patrika Bartošáka , který měl na pádu Sparty lví podíl. „Jejich gólman chytal velice dobře. Přeji Vítkovicím hodně štěstí do dalšího kola,“ popřál německý dlouhán Ostravanům do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s velkým rivalem z Třince.

Skvělý Bartošák a špatná koncovka, hodnotil Krupp brzké vypadnutí Sparty
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Lev přidal pátý gól hostů do prázdné brány, 1:5
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Trška dělovkou od modré přivítal Sedláčka v bráně, 1:4
Video se připravuje ...

Sparta - Vítkovice: Poletín střelou z mezikruží vyhnal Machovského z brány, 0:3
Video se připravuje ...

Nebyli jsme produktivní, štvalo Hlinku po vyřazení. Byl to jeho poslední zápas?
Video se připravuje ...

Uwe Krupp po prohře ve čtvrtém předkole proti Vítkovicím musel pogratulovat svému protějšku Jakubu Petrovi
Uwe Krupp po prohře ve čtvrtém předkole proti Vítkovicím musel pogratulovat svému protějšku Jakubu Petrovi

Góly

Domácí: 36:21. Jarůšek

Hosté: 11:40. Š. Stránský, 22:14. Kucsera, 34:48. Poletín, 37:54. Trška, 54:20. Lev

Sestavy

Domácí: Machovský (35. J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman, Pech, Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Lacina, Šír – Lederer, Lhotský

Stadion

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud